Wednesday 25 February 2015

Lohipastaa / Salmon pasta


Ai että! Nyt on niin hyvä fiilis! Eka kerran elämässä kala paistettu pannulla meidän perheessä. Eikä tainnut jäädä viimeiseksi! Lyötiin kättä päälle, että tästä lähtien joka viikko kerran kalaa. Tiedän, että sitä vois useamminkin syödä, mutta tästä nyt on hyvä lähteä liikenteeseen, koska meidän kalan syönti on ollut tosi epäsäännöllistä. Kyllähän se maistuis, mutta kun hinnat on niin suolaisia, täällä minun mielestä kalliimpaa kuin Suomessa. Ja lisäksi, kun on tuo mikroaaltouuni niin siinä ei olla mitään esipaistamatonta lihaa uskallettu kypsentää. Mutta kylläpä tulikin kätevästi pannulla!!! Aivan mahtavaa! ^_^ Herkullista lohta saatiin kera sipuli+creme fraiche-kastikkeen, kuitupastan ja porkkanaraasteen. Pastan seassa oli vähäkuituisempaakin, koska nyt yritetään alkaa totulla tähän kuitupastaan, mutta molemmat kyllä tykättiin tästä pastasta! Kuitumakaroonia ollaan kyl Suomessa syöty, mut täällä sitä ei myydä ja joistakin muista pastoista oli aiemmin vähän liian tykky kokemus ollut, joten siksi piti tätä satsia vähän tavallisella keventää. Mutta kun tämä höttypussi on saatu loppuun, niin luulen, että uutta ei enää osteta :) Askel askeleelta kohti terveellisempiä elämäntapoja eri osa-alueilla. Siitä tulee hyvää fiilistä. Pastan ohje sattui silmääni facebookista ja on vaasalaisen Even blogista *click. Alla ohje meidän tyylillä. Laitoimme sitruunapippurin tilalta oikeaa sitruunaa, koska sitruunapippuria ei löytynyt meidän kaupasta eikä myöskään sitä tykkyä sitruunatiivistettä. Välillä tulee yllättäviä juttuja vastaan, mitä täältä ei löydy kaupasta. Esim. perunajauhoa ei löydy eli maissijauho meilläkin nyt odottaa kaapissa, että mikäs päivä tehtäis marjakiisseliä. Sit tuosta kermasta, luulen et menis ilmankin jos on kasviksia kaverina. Tai sit jos keksis jonkun kevyemmän kastikkeen. Parmesania ei lähdetty ostamaan. Öljyksi laitoimme neitsytoliiviöljyä. Minun mielestä tällä ohjeella tuli maukasta, mutta J lisäsi vähän ketsuppia (!).

LOHIPASTA / SALMON PASTA

Lohta / Salmon
Täysjyväpastaa / Wholemeal pasta
1,5-2 sipulia / 1,5-2 onion
Suolaa / Salt
Sitruunaa / Sitruunapippuria /lemon or lemon pepper
Kylmäpuristettua öljyä / cold-pressed oil
Kermaa / Creme fraiche / Cream
(parmesania) / (parmesan)
-> Keitä / höyrytä kasviksia kaveriksi tai tee esim. porkkanasalaattia.
OHJEET:
1. Pastat kiehumaan kattilaan.
2. Poista nahka jos haluat. Me poistimme vasta paiston jälkeen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää öljy pannulle ja paista lohi miedohkolla lämmöllä, älä täydellä teholla.
4. Siirrä kala esim. lautaselle ja paloittele. Pyykäise pannusta rasvat tai jätä seuraavaa vaihetta varten.
5. Laita pannulle öljyä (ellet jättänyt kalanrasvoja) ja paista silputtu sipuli.
6. Lisää kala ja ruokakerma sipulin sekaan.
7. Yhdistä valmis pasta ja lohikastike. Voit pitää ne myös erillisissä astioissa, jolloin se on kivempi säilöä, jos ruokaa jää yli. Halutessasi voit lisätä ruuan pinnalle parmesan-juustoa.
Nopea ja hyvä ruoka!

PS. Kerro alle, jos tiedät jonkun hyvän KEVYEN kastikkeen kalan kans! :)

5 comments:

Veera said...

Hyvä ja kevyt kylmä kastike on (vähärasvainen) kermaviili plus siihen sekoitettu Skagen-mauste (jota saa mm. Säteestä). Tai mä ainakin tykkään siitä.

tintti said...

Kiitos vinkistä :) Tuota maustetta pitääkin kokeilla sit ku ollaan takas Suomessa / Vaasassa. En muista myydäänkö täällä kermaviiliä erikseen, mut luonnonjugurtti ajanee samaa asiaa tässä tapauksessa? :) Täällä paljon suppeampi valikoima esim. maitotuotteissa Suomeen verrattuna.

tintti said...

ja vielä kysyisin, että mitä mausteita siinä Skagenin tuoteselosteessa mainitaan? :)

Veera said...

Tässä lukee että "Tilliä, persiljaa, pippuria, paprikaa, chiliä, sipulia, sitruunaa ym."
Ei kovin tarkasti siis kerrota.;)

tintti said...

joo, mutta voi siitä ottaa suuntaa :) kiitos!