Tuesday 13 January 2015

London

Tämä postaus myös viime viikonlopulta. Ihana, tunnelmallinen, miesten vaatekauppa lähellä British Museumia. Viihdyimme siellä P:n kanssa. Jostakin syystä J ja S eivät olleet kiinnostuneet. Siellä oli ihania tweedvillakankaisia miesten pikkutakkeja ja villaliivejä ja hattuja  (pappalätsiä), oikein sinanpinkeltaisia ja viininpunaisia vakosamettihousuja ja ties mitä! Naisillekin siellä oli ainakin laukkuja ja takkeja. Meinasin jo aivan vaipua romanttisiin haaveisiin ja näin jo mielessäni J:n hakkaamassa halkoja villaliivi päällä - kunnes näin hänet viittoilemassa ovella: "Tätä tietä, tätä tietä!". Ja villaliivi jäi kauppaan.
Ihana sivukuja

Kerrassaan herkullisia pastellinsävyisiä taloja!

Tämän kuvan myötä Lealle terkkuja! Jos oikein siristät silmiä niin näet cup cakeja eli kuppikakkuja eli kuorrutettuja muffinsseja oikealla kuvassa. En viitsinyt mennä lähemmäs kuvaamaan, kun siinä oli asiakas. Taustalla poliisit varmistelee, ettei kukaan tule ryöstämään cup cakeja sokerinhimossaan.

Oltiin Yha Thamesidella yötä [halvista halvin hostelli Merimieskirkon lähellä]. Aamulla hihkaisin P:lle, että ei ole totta! Nyt se on viimeistäänkin todistettu, että Englannissa ikkunat vetää ja on kylmät - täällä on kinkkua! Ajattelin, että näin on nyt päässyt käymään, että joku säilytteli verhon takana ikkunan luona jääkaappitavaroitaan. Ihan hyvä idea, vielä ajattelin, kunnes P tökkäsi "kinkkua" ja totesi sen leiväksi. Mutta kyllä se ihan tosi näytti aivan kinkulta!

Ensimmäisen kerran näin koivun täällä! Onko tämä joku albino-versio? Koivu on kyllä hieno puu. Hyvä Suomi!

Su-aamuna teimme pienen kävelyn Thames-joen varrella. Kaunis aamuaurinko lämmitti muuten viileässä ja tuulisessa säässä. Törmäsimme parkour-joukkueeseen, jolla oli harjoitukset siinä rannassa eräässä puistossa ja seurasimme hetken heidän harjoituksiaan. Siinä oli kahdenlaisia parkouraajia: notkeita ja vähemmän notkeita. Enimmäkseen notkeita.

Näitä puukuvia on ollut tässä blogissa ja on, kuten kuvasta näkyy ja tulee olemaan. Tykkään niin kovaa tällaisista asetelmista!

Patsasposeeraus

Thames-joki kiemurtelee ympäri Lontoota ja sen varrella on monia kuuluisia nähtävyyksiä. Jos ei ole sumuinen sää niin ainakin Heathrow'n lentoasemalle laskeuduttaessa se näkyy kiemuraisena yläilmoista käsin. Näimme sen silloin Englantiin tullessamme.



Tästä kuvasta tykkään. Puusta roikkuvat pallukat eivät ole puuhelmiä vaan kastanjoita.

Sunnuntai-illan näkymä Westminsterin metropysäkiltä kadulle noustessa. Taustalla Parlamenttitalo.


Samasta kohdasta. Taustalla Westminster Abbey. Se kirkko, jossa Kate ja William on vihitty ja jossa kävimme silloin ensimmäisellä Enkku-viikollamme iltaurkukonsertissa.

Tämä Big Benin yhteydessä oleva rakennus on Palace of Westminster. Katsoin googlesta niin on kyllä hienon näköinen sisältäkin. Ja olen nähnyt jotain heidän istuntojaankin. Osassa niissä on kyllä jylhän vanhanaikainen meininki! Jos en nyt aivan väärin ole ymmärtänyt niin tämä on siis myös House of Parliament ja täällä kokoontuvat Britannian ylä- ja alahuoneet.

The Big Ben iltavalaistuksessaan.

London Eye and Westminster Bridge

 London Eye-selfie ;) Tuuli ja satoi, joten huput olivat aivan 10+.


Pyöriä voi vuokrata maksusta. Vuokra oli aika kallis - ellen aivan väärin muista niin luokkaa £20 / 3h eli asioille ei välttämättä kannata lähteä pyörällä, mutta nähtävyyksien katseluun kiva! Toivottavasti keretään testata.




Ja taas ihana sivukuja.

Vielä yhdellä kadulla oli jouluvalot. Oxford streetillä ei enää ollut. Ehkä otan jo pikkuhiljaa joulukortit pois seinältä ja laitan kunto-ohjelmat ja ruokapäiväkirjat tilalle.



Sunnuntaina 11.1. ihmisiä oli kokoontunut suurilukuisesti Trafalgar squarelle osoittamaan solidaarisuuttaan Ranskassa 7.1. Charlie Hebdo-lehteä vastaan tehdyn terrori-iskun uhreille ja heidän läheisilleen ja luulisin - myös sananvapaudelle. Isku oli kyllä järkyttävä teko. En missään nimessä hyväksy tekoa, mutta en kyllä täysin allekirjoita myöskään lehden satiirisia pilapiirroksia. 

Iltapalahuudit. Piccadillyn seuduilla.

Olimme sunnuntai-iltana aika isolla porukalla liikenteessä. Jotkut suuntasivat vielä illan päätteeksi tunnelmalliseen kahvilaan, perusjengi eli S, P, J ja mä suuntasimme China Towniin. Luin jostakin, että Lontoo on kaupunki, johon ei koskaan kyllästy ja jos kyllästyt niin olet kyllästynyt koko elämään. Anyway Lontoo on täynnä aivan kuin pikku kaupunkeja, kuten China Town ja niiden tutustumiseen saisi varmasti kulumaan yhden elämän. Jos haluat oikein pikakatsauksen näkemisen tai kokemisen arvoisista asioista Lontoossa, niin klikkaapa tästä. Siinä oli itsellenikin ihan hyvä katsaus ja nimeltä mainittuna muutamia paikkoja, joissa olen ajatellut käydä, mutta joiden nimiä en ole muistanut. Muutaman niistä mainitakseni: Camden Town ja Notting Hill. Artikkelia vapaasti muistellakseni Lontoo on myös melkoinen kansojen sulatusuuni eli monen väristä ja kokoista ja näköistä ihmistä löytyy: tavallisia, ei niin tavallisia, kodittomia ja kuuluisuuksia. Lontooseen voit tulla nauttimaan puistoista, museoista, musiikista, kulttuurista, shoppailusta, taiteesta, eläintarhasta - whatever. Koskaan et voi olla varma säästä, mutta se ei ole mikään juttu: otat vain sateenvarjon tai vedenpitävän takin mukaan ja annat Lontoon viedä!

Hiveleekö kynityt lintuset ravintolan ikkunassa suomalaisen silmää?

Monenlaista evästä oli tarjolla!

China Towniin pitää vielä palata uudestaan. Suosittelen käymään!

China Townista Piccadilly Circukselle päin kävellessämme yhtäkkiä herkullinen suklaan tuoksu tavoitti hajuaistimme ja kas, siinä olikin kokonainen tavaratalo [tai iiiiiiso iso kauppa] täynnä m&m-tuotteita. Ei käyty ;) Ehkä toiste, ehkä ei.

Tämä ravintola myi enkkulaisittain fish and chipsiä. Piti ottaa kuva kun oli niin hauska nimi.

Piccadilly Circukselta jatkoimme [metrolla] yhden vaihdon kautta Victorialle, josta jatkoimme National Expressillä kotio, jos niinku näin pohojalaasittain sanottais ;) Vaasassa pohojalaasesta murteesta saa kyllä oikein kielikylvyn, joskaan itse vaasalaiset ei sitä puhu vaan vieruspaikkakuntalaiset. Jotta ei muuta kuin laitetahan veret kiehumahan ja aletaan enkkulaisittain teelle!

PS. Nyt olis Norwegianilla vielä halpoja lentoja tarjolla kevääksi. Äkkiä varaamaan!

PPS. Asiasta kukkaruukkuun: Nämä brittien sänkykoot on vieläkin hieman mysteeri minulle enkä välillä ota selvää kumpi lakanoista on isompi, king size vai double. King Size periaatteessa, mutta sitten kuitenkin yhdessä kaupassa double oli isompi. Parempi vain katsoa mitat ja ottaa lähimmäs osuva ;) Meilläkin lakanat vähän pyörii sängyssä vaikka kuinka yritin ostaa oikean kokoiset. Sänky on muistaakseni 135cm x 190cm. Vähän lisää brittiläisistä sängyistä alá IKEA täältä [click].

No comments: