Monday 5 January 2015

Happy New Year 2015



    
Vietimme vuoden vaihdetta leppoisasti kotona Southamptonissa J:n EU-esseen parissa ;) Kelpona vaimona autoin etsimään hyviä lähteitä. Teimme juuri lähtöä ulos uutta vuotta vastaanottamaan, kun Hampshiren palokunta tuli tuomaan uudenvuoden tervehdyksensä: toivotaan että nyt keväällä olisi syksyä vaisummat palohälytystilastot. Mitään ei ole tässä talossa palanut toistaiseksi, mutta on meitä ihan kivasti hyppyytetty milloin mihinkin vuorokauden aikaan - enimmäkseen yöllä. Ehkä vähän herkkä palohälytysjärjestelmä ja joskus naapurin grillin käryyttelyilläkin on osuutta asiaan.




Alla katsaus Southamptonin poliisivoimista

Poliiseja täällä kyllä riittää niin arkena kuin sunnuntaina! Nämä 10 poliisia [joista kaksi autossa] on kuvattu kaikki kilometrin säteellä toisistaan uuden vuoden kävelyllämme.

Nämä ovat eiliseltä, kun kävimme ruokaostoksilla ;) Ilmeisesti uuden vuoden juhlijoita on hyvä pitää silmällä näin sunnuntaipäivänäkin 4.1.? Yht. 8kpl. [sadan metrin välimatka] Ja partioautojahan menee sitten lisäksi.

Tämä oli joulun aikaan yksi lauantai-ilta tässä meidän kadulla. 4 poliisiautoa, joista yksi tuossa jo painelee baanalle. Poikosilla oli vähän käsinujakkaa niin het neljä poliisiautoa kurvas paikalle. Se oli laadukasta asiakaspalelua, kun per poliisi oli kaksi asiakasta ja selvästi siinä syvällisesti keskusteltiin kuka oli tehnyt mitäkin ja mihin suuntaan siitä kukakin nyt saa jatkaa matkaa. En muista, saattoi siihen tulla lisäksi jalka(isin kulkevia)partioitakin yks tai kaks paria. Välillä sitä saattaa herätä kesken yötä, kun jotkut vähän äänekkäämmin selvittelee välejään ja niitä tilanteita seurattuaan voi kyllä todeta, että Suomessa on poliisilla paljon isompi auktoriteetti. Ja vähemmän työvoimaa :P Ehkä joku kompromissi Southamptonin ja Suomen väliltä voisi olla hyvä ;) Näitä kuvia olis lisääkin, mutta säästetään vähän teitä.

Poliisin lisäksi tarvitsemme tietenkin myös Ice Bussin päivystämään siellä, missä asiakas on. Tämä ilmaista neuvoa, tukea ja lääkehoitoa antava bussi oli lähipuistossamme ja kolme ambulanssia siinä oli parkissa [check komea maasturi!] ja työntekijöitä ainakin viisi. Tapaus "korkkarit hiertää" oli siinä juuri meneillän kun kävelimme ohi. Tyttö käveli varpasillaan korkkarit kädessä [hyvin yleinen näky täällä iltaisin / öisin] Ice Bussille ja mitä silmämme näkevätkään: ei laastaria, vaan....... varvassandaalejahan se ambulanssisetä oli heti ojentamassa. Uskomatonta! :D Mutta totta. Mutta brittinaisten korot onkin toki omaa luokkaansa, että ymmärtäähän sen. Minäkin vähän harkihin Ice Bussia ku uuden vuoden kävelyllä kenkä hiersi, mutta meillä oli niin lyhyt matka siitä enää kotiin, että ajattelin etten nyt tarvitse varvassandaaleja. Tosi ystävällistä kyllä! Ehkä vähän jopa häkellyimme. Mitähän Suomen hoitoalan työntekijät sanoisivat tästä? Olisiko tällaiselle asiakasta lähelle tulevalle palvelulle Suomessa tarvetta ruuhkailtoina /-öinä, kun pikku haavereita voi sattua enempikin?

Kunnon paparazzimeininki, mutta pitihän se nyt kuva näistäkin ottaa. Sanoin J:lle, että hei katso tuolta tulee nyt taas nuita roskankerääjiä, oon nähnyt nuita ennenkin porukalla illalla liikenteessä. Tarkemmin katsottuna heidän selässään luki kuitenkin "Street Pastor" [click]. Googlasin ja he olivat siis paikallisten kirkkojen koulutettuja vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka haluavat tehdä työtä yhteisönsä hyväksi ja joilla on niitä henkisen / hengellisen puolen laastareita ja varvassandaaleja. He kuuntelevat, auttavat ja välittävät. Nopeiden tilanteiden supliikki-ihmisiä kun brittiläiset ovat, niin eräs nuori huikkasi heille ohimennessään "Hey guys you do great job tonight! Happy New Year!" :)

Uudenvuoden päivänä [kiitos ohuiden ikkunoiden] ulkoa kuului sirkutusta ja kiireisiä business-ihmisiä pysähtyi paikoilleen niskat mutkalla ikkunastamme näkyvän puun luo. Minullakin uteliaisuus heräsi ja avasin ikkunan tälle sirkutukselle. Joku vihreä siellä puussa liikahteli ja niimpä minä kaivoin kameran esiin: silmin sitä ei nähnyt, joten zoomasin.

Lintu on punaisen ympyrän sisällä oleva piste. Ja se näytti...

...tältä. Papukaija? ;) Oli se vähän pienempi. En tiedä oliko tämä sirkuttelija karannut jostakin sisätiloista, vai kuuluuko tämä Englannin valikoimiin, mutta hienosti se toivotti Hyvää Uutta Vuotta! Sitä samaa sinullekin!

Kosteahkot uuden vuoden terkut ovat talonmiestä vastassa joululoman jälkeen. Mitähän hän sanoo? "Sole mikhän", veikkaan. On tuosta ennenkin tippunut :P Mutta on se jännä... Tältä käytävämatto on jo useamman kerran näyttänyt pesuhuoneenkin edustalla ja saikin näyttää rauhassa monta päivää ellei viikon ennen kuin talonmies teki sille jotain, vaikka hän näki sen kyllä joka päivä. Mutta ehkei sole niin justhin? ;) 

Muutama puistokuva eiliseltä vielä tähän loppuun. Puistoista ja hienoista puista ei oo koskaan liikaa kuvia.






Kertaalleen vielä oikein erittäin hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille! Toivotaan, että vuosi 2015 tuo mukanaan mukavia asioita ja sopivasti haasteita. Meidän uuden vuoden lupaukset koskevat ruokavaliota, liikuntaa ja herkkuja. Globaaleja uudenvuodenlupauksia globaalissa maailmassa!


PS. Ollaan noteerattu uutisoinnissa tämä karille ajanut laiva Southamptonin satamassa, mutta emme ole nähneet sitä.

No comments: