Wednesday 7 January 2015

Happy Birthday for J

Happy Birthday J A Cappella Barbershop Quartetin [click] sävelin ! ;)

Jo perinteeksi muodostuneet yllätyssynttärit J:lle. Monet juonet on punottu vuodesta toiseen: Miten hän ei koskaan arvaa? No, tehdään se taas ensi vuonna. S Southamptonista ja P Portsmouthista olivat kunnianarvoisia vieraitamme ja kyllä meillä olikin hilpeän hauskaa. Unohdin kysyä oliko J:llä? Meillä naisilla ainakin kävi suu tauotta koko illan ajan. J:n herkkuja eli tortilloja ja omenapaistosta [click] syötiin [suu kävi kuitenkin enemmän puheen merkeissä, eh]. Olipa piristävää tavata pirteitä suomalaisia naisia, jotka olivat vieläpä olleet Suomessa joulun ja tuliaisetkin olivat mitä moninaisimmat! Osa pyytämättä, osa pyydettyjä. Mikähän mitäkin? ;) Ja kenen pyytämiä :P Teen on Thaimaasta asti Pike kipaissut. Ja karkkipäivä meillä on tänä vuonna vain kerran viikossa, joten nämä herkut kestävät pitkään!

Many thanks lovelies ! :*

PS. Meillä on siis vain mikro[aaltoUUNI] ja tein nyt eka kertaa omenapaistosta, mut ihan hyvin onnistui, siinä ei tosin ollut mitään kohotettavaa, mutta saksalainen naapuri on kyllä pyöräyttänyt kuivakakutkin omallaan. J pystyy syömään uuniomenaa, mutta tavallista ei ja hän on himoinnut minun omeniani poikkeuksellisen paljon lähiaikoina ja haaveillut omenapaistoksesta. Mikron pystyi jopa lämmittämään valmiiksi 200°C ja sitten vasta laittaa leivokset uuniin. Mikro on siis ihan tavallinen mikro ja luultavasti teidän kaikkien mikroista löytyy grilli- ja uuniominaisuudetkin. Harvoimpa niitä vain Suomessa tuli käytettyä, kun oli uunikin [ahh, mikä luksus!] käytössä. Taidan kokeilla jotain piirakkaakin tässä kevään tullen [kovasti täällä on jo linnut sirkutelleet!].

PPS. Täällä on aivan minimaaliset jauhohyllyt Suomeen verrattuna ja valmiita jauhoseoksia leipiin ja eteenkin kakkuihin on suhteessa enemmän. Mutta paljon löytyy erilaisia leivosvuokia ja koristevärejä ja pursottimia ja sen sellaista. Kakkumaakarit varmaan tykkäisivät. Niitä kertakäyttöisiä muffinssivuokia täytyy ehdottomasti viedä anopille täältä tuliaisina, hän kun tykkää leipoa muffinsseja - mielellään hienoihin vuokiin. Ikean pakastekanelipullat ollaan kerran paistettu tuossa "uunissa": meni varmaan 2h ja kääntelin niin vuokaa kuin pulliakin - siis paistoin oikeasti molemmin puolin, mutta kyllä ne lopulta tulivat kypsiksi ja maistuivatkin kyllä hyviltä!

PPPS. Ja kyllä nuo hernarit syödään hartaasti nautiskellen. Ei puhuta niistä lukuisista muista suomalaisruuista, joita meillä on ikävä. Nauttikaa siellä ruokakaupassa! :D Ja ostakaa paljon hernaria, pinaattilättyjä, verilättyjä ja karjalanpiirakoita! Kuolen. [Melkein sain karjalanpiirakkaa, mutta ne oli unohtunut jääkaappiin Suomen päässä. Ensi kerta parempi onni ;) ]

No comments: