Thursday 12 March 2015

Camden Town / London




Perjantaina passintilauksen jälkeen suuntasimme Camden Towniin, joka on metrovyöhykkeellä 2.zonella, mikä tarkoittaa sitä, et vähän kauempana Lontoon keskustasta, mut ei silti pahasti kaukana kuitenkaan. Metrolla pääsi hyvin, vaikka paikoin olikin vähän epäselvää (meillä) et mihin boundille sitä nyt seuraavaksi suuntaisi. Camden Town on siis tällainen punk mesta ja paljon kauppiaita Camden Marketilla, Camden Lockissa ja Camden Stablelilla (kaikki lähellä toisiaan). Jälkimmäinen alue oli eteenkin hyvin sokkeloinen ja tuntui, että siellä avautui (maanalaisia?) kaupunkeja toisensa perään. Siis paljon, paljon, paljon pikkukauppoja, ruokastandeja ja jos minkälaista pientä yrittäjää. Jossakin pössytteli rastapää jotain makealta tuoksuvaa ja ihan alkuun meiltä joku hippi / punkkari kysyi kadulla, että "etsittekö jotain". Ajattelimme heti että eli "HALUATTEKO HUUMEITA" ja juostiin täysiä karkuun. Ei vaan ;) Lähdettiin takaisin Lontoon keskustaan päin, kun ilta hämärtyi siinä seiskan aikaan. Ei jotenkin haluttu jäädä sitä yöelämää seurailemaan, kun päiväsaikaankin oli osikseen vähän hämärä mesta. Mutta tämä on ollut yksi paikoista, joissa olen halunnut käydä. Lukioaikoina mulla oli ystäviä aupairina Lontoossa ja yksi heistä aina niin kehui Camden Townia, että pitihän se käydä katsastamassa :) Terkut Ellulle! :* Ehkä sulla herää näistä kuvista muistoja? 8) Yhden tosi pehmeän ja lämpimän (ja karvaisen) neuletakin (joka ei kutita yhtään vaikka on suoraan iholla!!) ostin Camden Marketilta, mutta muuten ei ostettu mitään! Eikä käyty yhdessäkään ns. kivijalkakaupassa, nyt huomaan sen näitä kuvia katsellessa. Siis näissä kaupoissa, mitkä ovat tämän pääkadun varrella.


Kenkätaiteilija. *click



 Tämän oisin halunnut ostaa J:lle ;) Oikealla portaat labyrintissa.
Camden Lock Café

Carpe Diem-kauppa Camden Lockissa täynnä ihania nahkalaukkuja jos minkä mallisia ja kokoisia, nahkalompakkoja, nahkakantisia kirjoja ja vihkoja. Ihana kauppa! Sittemmin olen kyllä nähnyt näitä samantyylisiä laukkuja muuallakin. Paljon halvempia kuin nahkalaukut Suomessa, mutta vähän sellaiseen ihanuuskäyttöön kuitenkin, koska nahka on aika ohutta ja silloinhan se ei kestä kovin painavia taakkoja. Tuo vasemmanpuoleinen on reppu :*

Koko mestan (ei ehkä ollut ihan niin mun tyylinen paikka, mut kiva oli nähdä se) siistein juttu oli eräs puolalainen taiteilija nimeltään Katarzyna Typek. Pysähdyin hänen kojunsa eteen ja jo hän oli kysymässä, että mistä olen ja vastattuani, että Suomesta, niin hän sanoi, että monet pohjoismaalaiset tykkäävät hänen taiteestaan. Enkä ihmettele! Mulla on tosi harvoin (siis eipä oikein koskaan) sellainen fiilis, et voisin ostaa jotain taidetta seinälleni, mutta nyt oli sellainen kutkutus, että olisin voinut ostaa, jos ei olis ollut matti kukkarossa. Ihanaa ja kivaa taidetta! Erityisesti tuo pöllö oli ilmeisesti monia kiinnostanut. Muistuttaa vähän Iittalan Taika-astioiden pöllöä mielestäni. Mun lemppari oli ehkä toi missä nuo metsän eläimet. Lisää hänen taiteilujaan eli tauluja, teemukin alusia yms pääset kurkkailemaan täältä *click sekä Facebookista KatarzynaTypekIllustrations. Ehkä minulla on vielä joskus Katarzynan taidetta kotonani, vaikka joku pikku juttu edes, kukaties! Mutta nyt, olkaa hyvä:

Design By Katarzyna Typek, Poland




Ruokaa riitti ja myyjät kilpailivat asiakkaista.

Söimme illan hämärtyessä kinetsua jossakin siellä kaiken uumenissa.




Check kiikkustuoli!

Pahvinkeräyspiste ;)

Metromeininkiä


Sen pituinen se!

2 comments:

Kaari said...

Nuo talot on kyllä niin karkkeja! On siellä kyllä menoa ja meininkiä! Huippu että jaksat kirjottaa niin mukava muistella myöhemmin. Ei varmaan muuten muistais ihan kaikkia mitä siellä ootte nähny ja tehny!:) aurinkoisia kevätpäiviä sinne! <3

tintti said...

Joo mukava näitä on vähän kirjoitella muistiin! Ja terkkuja samalla lähetellä sinne Suomeen :) Nyt jo joskus katson jotain aiempia, esim. syksyn reissuja ja oon et hei tuollakin tosiaan käytiin. Kiitos sinnekin aurinkoa ja appelsiininkirpakkaa mieltä! (siis energisen kirpakkaa!) (täällä on nyt hyviä appelsiineja, mites siellä)