Tuesday 30 December 2014

John Lewis's Christmas Decoration

Vielä vähän jouluista mieltä. Tässä postauksessa muutamia kuvia nyt sieltä John Lewisiltä. Ei mitään best quality, mutta heitän muutaman. Itse kyllä tykkäsin eteenkin nuista joulupuista! Korvaisko tuollainen valkoinen koivu [keskellä] klassista joulukuusta? :)




Joulukransseja ja vastaavia koristeita löytyy paljon. Osa ihan hienojakin!

Jingle Bells, Jingle Bells! Yleisiä hahmoja joulukoristeissa- ja vaatteissa ovat porot/kauriit/peurat/hirvet, lumiukot, joulupukit [hou hou] ja pingviinit [jep]. Sarvipantojen [siis se mikä laitetaan päähän jouluriemussa] lisäksi olemme nähneet autoillakin joulun kunniaksi poron sarvia. Aika veikeän näköisiä ;) Joulukuusen koristeita myydään enemmän yksittäin kuin Suomessa ja muutenkin joulu tuntuu olevan täällä isompi business. Todella iso business!

Taisin jo aiemmin sanoakin, että peltipurkkeja löytyy tuhat ja sata. Sisältö on suklaata, keksejä, teetä ja kahvia - useimmiten. Ja myös yksittäispakattuja kuorrutettuja pipareita ja muita makeisia on valtavasti. Ihan näppäriä pikku lahjoja kollegalle / lapsen opettajalle / naapurille jne. Voi ilahduttaa pienelläkin budjetilla.

Täällä myydään enemmän krumeluuriastioita kuin Suomessa. Check Iittalan Taika-lautanen oikealla ylhäällä. Peukut sille! :)

Nämä oli kivoja. Tuo oikeanpuoleisin oli eniten mun mieleen, mutta koska maat oli kaiverrettu metalliin niin mittasuhteet ei olleet aivan kohdillaan ja lisäksi siinä oli muistaakseni aika vähän maita kirjoitettu.




Jos jätskihammasta sattuu kolottamaan kesken jouluostosten niin on ainakin hienot penkit, millä istuskella Gelato Barin tarjonnasta nauttien. Täällä ON hyviä jätskejä. Mutta tosiaan italialaisia tai espanjalaisia ilmeisesti.


Tämä oli hyvä. Vanhemmat [oikealla] kuljettivat lastaan ostoskeskuksessa radio-ohjattavalla sähköautolla, johon lapsi mahtui juuri ja juuri istumaan. Vauhti oli pieni, mutta eipä tarvinut lapsen kävellä eikä vanhempien lykkiä rattaita ;) Kuulinkin eräältä suomalaisen perheen äidiltä, että hänellä oli meinannut joskus tässä syksyllä tippua silmät päästä, kun hän oli vienyt lapsiaan kouluun ja joku äiti oli ollut tuomassa samaan aikaan [täällähän pienemmät lapset viedään kouluun ja haetaan - visusti] omaa lastaan kouluun ja pienempi lapsi oli ollut mukana. Leikkiautossa ;) Auto oli puikkelehtinut ihmisten seassa hieman holtittoman oloisesti, mutta lapsi oli pysynyt kyydissä ;) Haha! Myöhemmin näin näitä myynnissä eräässä kaupassa täällä Southamptonissa [kuva yllä]. Milloinhan nämä rantautuu Suomeen? Aika "käteviä"? ;)

Southamptonin saksalaiset joulumarkkinat. Tuosta rullatuolista tuli mieleen, että täällä käytetään jotenkin enemmän rullatuoleja tai sitten rullatuolilla liikkuvat ihmiset tulevat enemmän ihmisten ilmoille. Mutta luulen, että ainakin sen käyttö on yleisempää eli jos joku on ollut kolarissa tai leikkauksessa [näin luulen], niin vaikuttaa siltä, että sen ei anneta hidastaa eli kotiin ei jäädä malkoilemaan vaan voidaan silti yhtä lailla lähteä perheen kanssa jouluostoksille. Eräällä nuorella miehellä oli jalka paketissa ja rullatuolissa mentiin iloisesti perheen kanssa. Sen olen myös pannut merkille, että koko perhe on saattanut lähteä yhdessä shoppailemaan. Ja pienetkin lapset on todella monella mukana. Tämä on ehkä pieni ero Suomeen verrattuna. Suomessa ehkä lapset jätetään herkemmin jouluruuhkan aikaan kotiin toisen vanhemman tai hoitajan kanssa.

Primarkin vauvojen osastolta :) Ostaisitko lumiukkopipon ja -töppöset vai mieluummin poron? ;)

Southamptonin saksalaisilla joulumarkkinoilla oli koju, jossa myytiin käsin tehtyjä nahkatuotteita. Harkitsin J:lle joululahjaksi jotain tällaista nahkalaukkua, mutta ei kuulemma ollut tarvetta: Reppuun mahtuu enemmän ja sen saa selkään ;) Hinnat olivat absolutely matalemmat kuin Suomen vastaavissa.

Tässä vielä hieman seesteisempi kuva kynttilänjaloista, jotka ostin Lontoon Skandinaavisilta joulumarkkinoilta ja joista laitoin kuvan taannoin. Tänä jouluna näissä ei vielä poltettu kynttilöitä, kun asuntomme on niin pieni ja palohälytin herkkä, mutta ensi jouluna sitten! :)

No comments: