Thursday 4 December 2014

4th Wedding Anniversary

04.12.2010


"Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten
Pane sinetiksi ranteesi nauhaan."

https://www.youtube.com/watch?v=l3UuGPCCm_I

Our fourth wedding anniversary is today <3

Kävin päivällä eka kertaa brittikampaajalla. Hiukseni leikkasi Kekkosen näköinen [oikeasti, rilleineen kaikkineen] 55-vuotias mies. Oli oikein mukava ja kohtelias ja leikkasi hyvin. Että hyvin meni se kampaamoreissu. Se tuli opittua, että yleensä kampaamoissa voi maksaa vain käteisellä tai shekillä. No ei ollut kumpaakaan, vain kortti. "No ei se mitään. Tule maksamaan tänään tai huomenna tai tässä lähipäivinä." Hain heti kotoa käteistä ja vein samantien.

Eroa suomalaiseen: Takki otettiin päältä pois ja laitettiin päälle lähtiessä. Kuumaa juomista tarjoiltiin suomalaiseen tapaan [paitsi en koskaan ota]. 
Hiukset leikkattiin märkinä. Vain käteis- / shekkimaksu. 
Tunnelmallisesti sisustettu.  Kampaajia on monen ikäisiä ja miehiäkin löytyy paljon. En ole koskaan nähnyt Suomessa tämän ikäistä mieskampaajaa ja taitaa Suomessa olla ylipäänsä vähän mieskampaajia. Täällä on muitakin ammattikuntia, missä menee sukupuoli- tai ikäroolit Suomeen nähden upside down. Se on ihan virkistävää vaihtelua.

Check floor!

Tämä on vielä varsin lievästi sisustettu. Täällä on tosi monet kampaamot / parturit todella tunnelmallisia ja miljööhön on panostettu kyllä paljon. Löytyy mustaa pianoa ja shakkilautaa ja nojatuolia ja vaikka mitä! Vähän puolihuolimattomasti kuuntelin, mitä tämä kampaajaherra sanoi, mutta tämä talo saattoi olla jopa 1800-luvulta. Täällähän on paljon vanhoja taloja. Niitä on säästynyt hyvin, kun ei ole niin tuhoisia sotia ollut näillä main.

Iso iso kukkakimppu odotti kotona kun tulin kampaajalta. Mies oli käynyt sen tuomassa ruokatauolla. Pus pus :*
[Täällä on hyvä kukkatarjonta.] Nyt illalla oli ilotulituksiakin, olimme otettuja.

Minä annoin hänelle romanttisesti [second hand] English Dictionaryn eli sanakirjan, jossa englantilaiset sanat selitetään englanniksi, kun hän on sitä toivonut. Kävimme vielä illalla tuossa naapurissa uudessa kiinalaisessa ja jälkkärillä jätskibaarissa. Mukava välillä vähän juhlistaakin näitä vuosipäiviä, kun on niin moni aiempi mennyt tyyliin tenttiin lukiessa. No, J tuossa itse asiassa juuri lopettelikin Kiinan tenttiin lukemista eli näkemiin -> 再见

PS. Kiinalainen ravintolan pitäjä halusi ottaa meistä kuvan [minun puhelimella] kun kuuli, että juhlistamme hääpäiväämme. Vähän tärähtänyt siitä tuli, mutta kiva ele häneltä.



No comments: