Sunday 14 December 2014

Third Advent

Käytiin eilen moikkaamassa ikealla Thachamin kavereita - siitähän on tullut jo melkein tapa ;) Ikean uusi slogan voisikin olla "Connecting People". Siellähän on kahvila ja ravintola ja sohvia millä istua ja suomalaista [ruotsalaista] ruokaa. Lisäksi jos on hyvää seuraa niin mitäpä sitä muualle lähtemään? Hyvä paikka treffailla kavereiden kanssa, ihan vain näin vinkiksi. Kävimme vähän Southamptonin keskustaa ja joulumarkkinoitakin kurkkaamassa ja +1°C [kylmyysennätys kun ulkona ollaan oltu] ilmassa söimme lämpimää ruokaa thaimaalaiskojusta ja oli muuten hyvää!
Pidän ikean kätevistä tilaratkaisuista.   Ikea, the Finnish shop!;)
Aika hurjaa, että ikeassa oli jo moni joulujuttu loppu! Onko se sama Suomessa? Täällä oli jo osa joulualessakin. Kun minä katselin hätääntyneenä tyhjää jouluosastoa niin L meinasi, että se on kuule tintti joulu jo ohi. Ei kai sentään? ;)

Punainen Russby-pellavatyyny tarttui mukaan ikeasta. Tykkään! Ostin myös toisen fleeceviltin [joulunpunaisen], kun kahdelle tuntuu olevan tarvetta. Vas. kuvassa Primarkin leggarit. Täällä on kivoja legginssejä ja enkkulaiset on himo leggarinkäyttäjiä. Nämä on puuvillaiset ja vähän paksummat. Näitä paksumpia leggareita menis syksyllä / talvella takuuvarmasti Suomessakin kaupaksi.



 West Quey:ssa oli JOULUPUKKI. Muut kuvat ulkoa.


Tänään saimme S:n kylään vielä ennen kuin hän kirmaa Suomeen joululomille. Pikkujouluilimme vähän ja pelasimme Phase10 [suosittelen lämpimästi!] mun toiveesta -> kiitti peliseurasta J ja S. Miltähän se tuntuis yhtäkkiä olla kolme viikkoa Suomessa? Mietittiin tuossa J:n kanssa, että tuntuisi oudolta lähteä nyt Suomessa käymään: Vaikka se olisi varmasti mukavaa, mutta jotenkin syksy on mennyt todella nopeasti ja kun on asennoitunut olemaan täällä vuoden, niin se on ihan ok olla nyt täällä. Paljon on tullut uutta ja vielä tulee ja paljon paikkoja vielä näkemättä ja kieltä oppimatta, joten hienoa, että meillä on vielä kevät [ja mahd kesä]! Läheisiin on pystynyt olemaan yhteydessä, kun on tämä nykytekniikka, joten suurta ikävää ei ole päässyt syntymään. Tietenkin sitten kun oikein asiaa alkaa ajattelemaan ja hekumoimaan, että voi kuin kiva olisi niidenkin kans istua iltaa ja sen kans tehdä sitä ja tätä. Ja on suomalaisia asioita ja ruokia ja ompelukonetta ikävä. Mutta se kaikki hyvä odottaa meitä sitten Suomessa viimeistään ensi syksynä. Kyllä me maltamme sitä odottaa :) Nyt on Englannin aika. Ja kolmas adventti.



ODOTAN JOULUVIERASTA 

Taas aiot jouluvieraakseni / ja saavut Jeesus meillekin.
Oi avaa itse sydämeni / sun että vastaanottaisin.

On koti kaunistettu sulle / vaan köyhän sydän ennallaan.
Tuo taivaan kaunistusta mulle / käy itse juhlaa laittamaan.

On taivas tähtikirkkahana / ja meillä syttyy kynttillät.
Vain lausu Jeesus yksi sana / niin sydänvalon sytytät.

Mä sydämessä kodissani / sua tarvitsen ja vartoan.
Nyt tule kallis vierahani / tuot mulle joulun ihanan.
[Hilja Haahti]




No comments: