Wednesday 31 December 2014

Christmas II

Matkalla Joulun viettoon suomalaisystäviemme luokse Thatchamiin. Bussin ikkunasta napattu kuva. Tunnelmallista? På sätt och vis ;) Kaunista ainakin.

Rrrrakastan näitä puita!

Joulutunnelmia studiostamme [studio=yksiö] ennen joulun viettoon lähtöä. Joululeggarit, suklaa, kynttilä [yksi vain ettei palohälytin ala huutamaan], lämmin tee, kaikki teidän lähettämät ihanat joulukortit- ja muistamiset, koulukuvat ja piirustukset. Oikeanpuoleisessa kuvassa on naapurin jouluterveiset: etualalla olevat syötiin ja taka-alalla olevat palautetaan ensi viikolla :)

Juuri näin! ;) Nämä elintarvikkeiden tekstit osaa olla kyllä hauskoja täällä. Meidän voimme on niin hyvää, että sen purkissa lukee: "You Can't Believe It's not Butter!" *<;)


Tämän joulun kaksi kovaa: Skype ja Julmust! J oli ottanut salaa tämän skypetys-hypetys-kuvan: kummipojalle taisi olla kova juttu nämä kaksikerroksiset bussit ^_^ SKYPE (:*) on kyllä ollut taivaan lahja. Ollaan tosiaan voitu yhdessä ihastella näitä kaksikerroksisia busseja [;)] ja näyttää joululahjoja ruudun molemmin puolin ja katsoa kun pikkusisko hakee postilaatikosta ne nuotit, jotka vihdoinkin löysivät perille [oli muuten mielissään siitä Bach-extrasta, jes! "Miten tiesitkin, että mulla on nyt Bach-kausi menossa? Bach on nero!" Jälkimmäiseen oli helppo yhtyä] Kyllä meillä on ollut aika kova ikävä Suomeen nyt jouluna, mutta selvisimme siitä kaikeksi onneksi. Iso kiitos ystävillemme, joiden kanssa saimme viettää joulun! Kuitenkin, ah miten makealta se joulu maistuukaan sitten ensi vuonna koto-Suomessa <3


Nörttiluolamme. Se kitetytyy yhteen sanaan ja se on joulunpunainen: Word.

En pane pahaksi tämän joulun joululahjoja: Minulta minulle viulu- ja pianonuotteja ja J:ltä minulle 1/16-osa viulu. Pus pus! :*

Vähän hailakka kuva, mutta tämä patalappu kortteineen tuli äidiltä Suomesta. Juuri sopivasti, kun meillä ei ollutkaan yhtään patalappua. Musta taustakangas on paloturvallinen... Herää epäilys, onko äidillä herännyt epäilys? ...minun kokkaustaitojani kohtaan, nimittäin ;)


Aaton aaton jännitystä Thatchamissa ^_^ Niin ihania pirpanoita!

Jouluaattoaamuna klo 10 katsoimme joulurauhan julistuksen Suomen Turusta ja söimme päälle maukkaat riisipuurot luumukiisselin kera. Päivämmällä  lounastimme paikallisessa ravintollassa koko 15 hlö:n seurueemme [4 perhettä], pöydän varasimme etukäteen. Miljö oli tunnelmallinen, seura hyvää ja ruoka [kalkkunaa sun muuta] jees - osa tykkäsi enemmänkin, esim. J. Minun makuun melkeimpä kaikki tähän asti syömäni brittiateriat ovat olleen hieman raskaita - kaipaisin enemmän vihanneksia. Ehkä sellaisiakin löytyy listasta, tai sitten ottaa saman tien salaatin. Jälkiruoka [jota tovin rauhassa odottelimme ... ;) ] jäi ravintolan erehdyksen vuoksi saamatta, mutta antoivatkin sitten aika roimat alet siitä hyvästä. Lapset oli kyllä reippaasti siihen nähden, että pukki ei ollut käynyt vielä tässä vaiheessa. Huom: Englantilaisessa joulupöydässä on nuita crackereita [juurikin nuita päällystetyn veskipaperirullan näköisiä, joista mainitsin jo aiemmin], jotka avataan ennen tai jälkeen aterian [en tiedä kumpi on virallinen] niin, että vedetään vieruskavereiden kanssa yhtäaikaa ja sisältä paljastuu vitsi ja yllätys [kädet voi laittaa vielä ristiin jos haluaa]. Osassa vitseistä meillä oli hieman miettimistä, toiset ymmärsimme helpommin ;) 
Arvaatte kai ketä tässä odotetaan?

Se olikin kuulemma joulupukin serkku, joka täällä Englannissa kävi. Mutta hyvin kävi! Lahjat saatiin ja joku lapsista kysyikin pukilta kohteliaasti saisiko ottaa pukin kanssa selfien ja jo vain se onnistui ;) Oli muuten aika tarkkaan 185cm tämä pukki.


"Nyt on kiire lapsukaiset / joulukirkkoon joutumaan / Kynttilät jo loistaa kruunuissansa. / Kohta jouluvirsi lauletaan: / Kuka soiskaan myöhään saapuvansa." [Heino Kaski] Kävimme naisissa vähän anglikaanisessa joulukirkossa tunnelmoimassa. Oli tosi ihania Christmas Carolseja sekä yhteislauluina että [seka]kuoron laulamina. Kuoro oli loistava ja hymyn huulille nostattava ja oikein vilisi [positiivisesti] persoonallisia yksilöitä: ikähaitari oli 10-80v ja lauloivat nimittäin tosissaan! Yksi todella todella yleinen joulun ajan laulu, jonka kuoro täälläkin esitti on "Once in Royal David's City". Suomeksi laulu menee "Tallin seimen luona kerran", mutta ei liene kovin tunnettu laulu suomeksi. Mutta todella, todella kaunis laulu sooloineen. Niin kaunis, ettet voi olla klikkaamatta tätä BBC:n lähetystä, jossa se esitetään. *Lisäys: Koska tämä linkki ei valitettavasti näy Suomessa, niin voit katsoa tämän nimenomaisen laulun YouTubesta ja sieltä löytyy muitakin englantilaisia joululauluja. Jostakin syystä tämä YouTube-linkki menee vuoden 2010 karkeloihin, vaikka tarkisimme liittämäni linkin, joka oli tarkoitettu vuoden 2014 esitykselle. Tämän uusimman version löydät manuaalisesti osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=41VdabthqjE. BBC:ltä löytyy myös muutamia muita joululähetyksiä. Tässä linkissä oli muutamia ihania joululauluja [laulut ovat tekstin luvun lomassa, joten joudut vähän harppomaan, jos haluat kuunnella pelkät laulut]. Tämäkään ei varmaan valitettavasti näy Suomessa.

Joulupäivän vietimme porukalla toisessa thatchamilaisperheessä. Rouvat olivat loihtineet mitä melkoisen jouluaterian! Huhhuh! *<:)

Joulupäivän tunnelmaa

Oli meillä aika hellyyttävä joulukuvaelmakin. Pehmolelut voi hyvin olla tallin eläimiä ja golfmaila Joosefin sauva. Eikä jää tästä kuvassa epäselväksi, kuka heistä on enkeli.

^_^

Kun maas on hanki ja järvet jäässä. Newburyn Bussiaseman miljö joululoman päätteeksi. Vesi ja tuuli olivat selvästi päivän teema. Bussi oli myöhässä 45min, mutta näin saattaa käydä näillä väliasemilla. J:ltä joululahjaksi saamani huivi lämmitti mukavasti.

Tässä vaiheessa kaikille oikein hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta 2015 ! 

"Katso taaksesi ja kiitä. Katso eteenpäin ja luota. Katso ylöspäin ja usko. Katso ympärillesi ja rakasta." 
[tuntematon]

Click: Tästä ilotuksia Lontoosta viime vuodenvaihteelta.


PS. Suomellahan meni hyvin tämä vuosi! Huraa! Täältä kauempaa kun katselee Suomea, niin on todellakin ylpeä. Ei niin, ettei jo aiemmin olisi ollut, mutta nyt on vielä ylpeämpi ja kauempaa erityisesti huomaa, että taloustaantumasta ja muusta huolimatta meillä on erittäin paljon asioita, jotka ovat hyvin!

PPS. Onko kellään sitä samaa, että tekis mieli kirjoittaa Joulu välillä isolla? Mulla tekis mieli ja annankin välillä periksi tälle [suurelle, buah] houkutukselle. Takaraivossa kuitenkin kolkuttelee 4-luokan opettajan sanat "...joulun sekä juhlat muut, pienellä me kirjoitamme lauseen keskellä jos on ne." ;D Enkuksi Joulu kirjoitetaan isolla alkukirjaimella kuin myös viikonpäivät ja kuukaudet ja kansalaisuudet. Ollaanko me suomalaiset vähän vaatimattomia vai mitä tämä on? Maanantai, Tiistai, Keskiviikko, Torstai, Perjantai, Lauantai ja Sunnuntai. Suomalainen, Ruotsalainen ja Norjalainen kilpailivat kuka on kau'iten haisunäädän luolassa. Tammi, Helmi, Maalis, Huhti, Touko, Kesä, Heinä, Elo, Syys, Loka, Marras, Joulu. No, jopas nyt alkoi Uusi Vuosi räväkästi kielipoliiseja uhmaten. Ehkä Nyt Jollakin On Yölevon Aika.

PPPS. Olemme fiilistelleet vieläkin Joulua ja eilen keitimme riisipuurot! Nam, oli hyvää!

6 comments:

Anonymous said...

Hyvää uutta vuotta Tinde ja Jone! <3 :)

Ihania joulukuvia! Varmasti muistatte tämän joulun aina!

Tuo mainitsemasi joululaulu on ihana! Mutta tota linkkiä ei saa auki suomessa niin en ikävä kyllä päässy kuuntelemaan..

-Kartsa

tintti said...

Kiitos! Teillekin mitä mainiointa <3 Mulla on sellainen tunne, että tästä vuodesta tulee hyvä! Pidetään siitä tunteestä kiinni.

Voi, hetken sadasosan käväisi mielessä, että näkyyköhän linkki Suomessa, mutta hyvä kun sanoit. Yritän katsoa löytyiskö jotakin vaihtoehtoista, joka näkyis teilläkin. En osaa oikein videoita [tai ainakaan tarpeeksi pienikokoisia] lisätä, ellei sitten kikkailis jotenkin YouTuben kautta.

tintti said...

Lisäsin YouTube-linkin :)

Anonymous said...

Ihanan tunnelmallinen Joulu teillä ollut <3 Kiva lukea täältäkin kuulumisia. Mä jo suunnittelin,josko tultais keväällä teitä moikkaan,koko perheen voimin tietty ;) toivoopi: maalahden poppoo

tintti said...

Kiva, jos tykkäät lukea :) Tulkaa ihmeessä Enkku checkaan, jos on siihen mahdollisuus. Päästään tästä kohtuu helposti Lontoossa käymään kyllä eli treffaillaan vaan jos olette tulossa :) Liam & Co., otaksun?

Eeva said...

"Nyt on kiire lapsukaiset, joulukirkkoon joutumaan..."
Mikä on tuon joululaulun nimi ja miten laulu kokonaisuudessaan menee?

Kuulostaa tutulta (varsinkin sävel, joka alkoi soida päässä, kun luin nuo sanat), mutta aktiivinen googletuskaan ei tuonut lisätietoja laulusta. Jäi vaivaamaan! :)