Sunday 16 November 2014

Eastbourne, East Sussex _ September

Matkalla. / On the road.

Toisen viikon viikonloppuna kävimme ensimmäiseltä viikonlopulta saamiemme uusien ystäviemme kanssa (heidän autollaan) ajelemassa hieman etelä-rannikolla päämääränämme Eastbourne, joka on hieno rannikkokaupunki etelän lämpimien maiden tunnelmalla höystettynä. Matkalla Southamptonista Eastbourneen kerkesimme jonkin verran ihailla kumpuilevia ja kauassiintäviä maisemia golfratoineen, lampaineen ja hevosineen, mutta pääosin matka taisi mennä tutustellessa uusiin ystäviimme. Matkan varrella pysähdyimme pienellä eläintarhalla, joka oli sekoitus maatilaa, eläintarhaa, sekä lähiruokakauppaa. Eläinskaala oli aika maltillinen, mutta eläinten ystävänä minua kyllä aina kiinnostaa eläintarhat ;) Löytyipä sieltä heinälato labyrinttimaisesti asetelluine heinäpaaleineen, jossa seurueemme pojanviikarit saivat vähän parkourata ja purkaa energiaa pitkähkön automatkan jälkeen. Vanhempi (70-80v) naishenkilö tuli kysymään meiltä, että olemmeko Puolasta vai Suomesta - he olivat poikansa perheen kanssa sitä mietiskelleet kun kiersivät osan reittiä meidän kanssa yhtä matkaa. Täällä Briteissähän on muuten paljon työn perässä tulleita Puolalaisia ja olen ymmärtänyt, että joidenkin paikallisten mielestä heitä on liikaa, mutta monenlaista mielipidettä näyttää löytyvän. Kerran kaupungilla jutellessamme erään eläkeläisherran kanssa sanoi hänkin ajatelleensa, että olemmeko me Puolasta (hänen mielestä puolalaiset ovat ok, pyytämätä mainitsi). Ehkä kielemme kuulostavat heidän korviinsa hieman samalta? Eikä ulkonäössäkään välttämättä ole suurta eroa (en kyllä tunne yhtään puolalaista ;).

Paikka oli nimeltään Middle Farm. The place was called Middle Farm.


Yksi kaveri otti erityisen rennosti. / One guy looked like especially relaxed.


Jos meillä on joskus oma piha, niin tiedä vaikka ostaisin muutamia kanoja sinne.. Olen vähän haaveillut siitä. / If we have sometimes our own yard, so do not know if I buy a few chickens there.. I have been dreaming a bit about that.

Monenlaista kaveria ;) Yksi hieman ujompikin siellä nurkassa. Lego-purkki näyttää käyvän hyvin myös eläinten ruokkimiseen. / A wide range of friends;) One of them a little bit shy there in the corner. Lego-box seems to be good also for feeding animals.

Hevosia ja parkourlabyrinttiä. Poikien mielestä jälkimmäinen oli paras paikka koko farmilla! / Horses and parkour labyrint. Boys' opinion: the parkour was the best thing on this farm!

Puputerkkuja Västervikiin! :) (onko tuo yksi marsu?) / Bunny greetings for bunny fans to Västervik / Western Finland. (Whether one of them a guinea pig?)


Nautoja, laamoja, vuohi, pässi ja villisika! / Cows, llamas, a goat, ram and wild boar!

Sekoitus pöllöä ja kanaa? / A mix of owl and hen?

Kyllä kuului kova röhkinä pikku possuista! / Yes, they were a noisy pigs.

Lampaita. / Sheeps.

Lampaat laitumilla. Lehmät päivälypsylle menossa. / Sheeps pastures.
Cows going to milking.

Kamuja. / Friends.

Eastbournessa (www.visiteastbourne.com) kävimme hienolla rantabulevardilla, joka on yksi näiden seutujen hienoimmista beacheista. Siellä oli 6-7km kävelyreitit rannalla ja hienoja rakennuksia ja Eastbournessa ylipäätään paljon pikku kirkkoja (yritin kameroineni pysytellä muiden perässä, joten en kerennyt ottaa niistä kuvia). Yksi veden päällä oleva rakennus (jonka nimeä en muista) Piersin alueella oli juuri avattu uudelleen käyttöön muutaman kuukauden takaisen tulipalon jälkeen: jäljellä oli kuitenkin vielä sen hiiltynyt ruosteinen osio. Kävimme myös Beachy Headilla, mikä oli hieno ja dramaattinen paikka järkyttävän (!!!) korkealla pudotuksella. Alkoi juuri hämärtää kun pääsimme sinne, mutta kerkesimme onneksi nähdä sen! Kalkkikallioiden kokonaisuus on nimeltään Seven Sisters ja siitä löytää googlaamalla (öhöm) hieman hienompia kuvia, kuin mitä minä iltahämärällä sain. Alue on myös suosittu retkeilyalue: www.sevensisters.org.uk . Olimme tavanneet edellisenä viikonloppuna erään suomalaisen, joka oli kielikurssilla Eastbournessa ja oli ollut puhetta, että soittelemme hänelle, jos olemme tulossa käymään rannikolla. Lopulta kävi niin, että ennen kuin kerkesimme soittaa hänelle, niin törmäsimme häneen sattumalta (!) keskellä Eastbournen keskustaa. Olimme etsimässä ravintolaa ja niinpä saimme asiantuntevaa opastusta sen valintaan :) Eastbournessa on paljon eri pituisia (esim. 8vk) kielikursseja ja kielikurssilaiset majoittuvat usein jossakin paikallisessa perheessä. En osaa valita reissulta vain muutamaa kuvaa, joten nyt seuraa paaaaaljon kuvia sieltä ^_^

Eastbournessa on paljon beacheja ja se on suosittu vesiurheilupaikka. Kaupungilla on tarjottavanaan paljon erilaisia aktiviteetteja eri ikäisille ihmisille. Tässä Pierin aluetta / Marine Parade Beaches.  Hienot maisemat siellä kyllä oli! / Eastbourne has a lot of beaches and it is very popular area for water sports. The city offers a lot of different activities for different age groups. These pictures are from Pier / Marine Parade Beaches. Great views!




 Tässä beachi vastakkaisista suunnista. Ylhäällä vasemmalla Pavilion Tea Rooms.The beach photographed from opposite directions. At the top and left in picture there are Pavilion Tea Rooms.


 Etsi rapu. Find a crab.



Marine Parade Beaches 

 "Laiturin" päässä Pavilion Tea Rooms. Sen alkuosassa (ei näy kuvassa) oli raju tulipalo loppukesästä (2014). / There are the Pavilion Tea Rooms on the top of the "quay"The first part of (not shown) it was a fierce fire in the end of the last summer (2014).
 Eastbournen rantaboulevardia. Eastbourne's seafront promenade.


Beachy Head / Seven Sisters




Se oli sellainen 12h reissu! It was a 12 hour trip!

3 comments:

Sakru said...

Ai herkku mitä maisemia ja juttuja! Meinaa tulla reissukuume... :)

Anonymous said...

Täällä Emman kanssa sairaalassa kateltiin eläinkuvia. "Katotaan karhukuvia!", tinkaa aina uudestaan ;)

tintti said...

Sakru reissukuume kuulostaa hyvältä! Tänne vain, Welcome :)

Mukava että eläinkuvat piristivät Emmaa <3 Mikähän eläimistä näytti Emman mielestä karhulta? Ehkä tuo ruma villisika? ;)