Friday 28 November 2014

Christmas Mail

Christmas Mail

Kyllä minä niin mieleni iloitin kertakaikkiaan! Postista tuli tänään ja eilen niin paljon kaikkea kivaa. Joulukortit eivät lakkaa ilahduttamasta minua koskaan! Vaikka on edelleen nämä facebookit ja instat ja twitterit ja whatsappit ja kaikki niin kyllä siinä joulukortissa on sitä jotain. Minun mielestäni, minulle. On se mukavempi saada joulukortti kuin hyvän joulun toivotus somessa "kaikille tasapuolisesti". Jonkun mielestä joulukortit on turhia, mutta minun mielestäni ei. Sehän saattaa olla sun ainoa kontakti johonkin ystävääsi per vuosi. Näitäkin aikoja on ja silloin on mukava kuitenkin moikkailla edes sillä joulukortilla. Säästän aina kaikki joulkortit, säästätkö sinä? Ei sekään varmaan laitonta ole, että heittää ne takkaan joulun päätteeksi, mutta en koskaan raski heittää pois kortteja ja kirjeitä. Minä nyt vain jemmaan ne, eikä se siitä muuksi muutu, eikä ne nyt niin paljoa tilaa vie. Yksi laatikko on riittänyt korteille ja pikku albumi valokuville. [Okei, ei ne täysin järjestyksessä ole, mutta on ehkä vielä joskus]. Jos haluaa lajitella niin voi vetää yhden vuoden joulukortit kuminauhalla toisiinsa kiinni. Tiedä vaikka selailisin niitä eläkkeellä? Tai antaisin pikkulasten leikkiä niillä. Joku kaverini kertoi joskus, että heillä oli ollut aina mummollassa pärekorissa (tms) joulukortit ja niillä oli saanut leikkiä. Mukava ajatus! Vielä se Pihkapolun takkatuli siihen tunnelmaa luomaan .... <3 Ajatus harhailee, mutta kyllä se meidän mummolan takka on niin ihana! Ei sellaisia sais enään nykyään tehdä ku on nämä eu-rirektiivit ja kaikki, mutta siellä se on meidän mummolassa edelleen monine mukavine saunan jälkeisine makkaranpaistomuistoineen.

Joulukorttirumba. Joku jo hyppäs metrin taaksepäin ja sanoi "pois se minusta!". Mutta meitäkin löytyy, joiden mielestä se on mukavaa. Viehän se aikaa ja saahan niitä osoitteita metsästellä vähän sieltä sun täältä. Nytkin jäi joulukortti lähettämättä eräille ystäville, kun fonecta ei kerro heidän osoitettaan, heillä ei ole facebookia ja minun puhelimesta on hävinneet kaikki Suomi-numerot. Joten hyvää Joulua Saara, Aaro ja Kalle-Axel! Taisi muutama muukin fonectan tavoittamattomissa oleva jäädä. Mutta mukava se on aina miettiä, että minkähänlaisen joulukortin sitä tänä vuonna laittais. Mulla on jo yks innovaatio mielessä kehiteltynä ensi vuoden joulukorttia varten. Se liittyy siihen, että haluan aina laittaa jonkun kauniin joululaulun (harvoin yksi säkeistö riittää) siihen korttiin ja kun joka joulu niitä kortteja tulee kymmeniä niin saa siinä muutaman rivin kirjoittaa. Mutta ens jouluna saattaa tulla multa kortti, johon en ole kirjoittanut käsin joululaulua. Ompas jännittävää minkälainen! ;) Jääkö sinulla joulukortit aina auttamattomasti viimetippaan? Kohottaako se joulufiilistä? Annan vinkin: aloita ensi vuonna syyskuussa! Jos silloin ei vielä kestä joulupukin kuvia tai seimilapsiasetelmia katsella, niin etsi vaikka osoitteet valmiiksi / kirjoita ne kirjekuoriin jo. Sitten joku päivä ostat merkit ja joku toinen päivä liimaat ne ja siitä se lähtee, kovastikin lähtee! ;D [Joka tapauksessa, käsitetään vapaus näissä korttiasioissakin!]

Ennen vanhaan joulukortilla on varmasti ollut enemmän merkitystä, kun ei ole ollut puhelimia somesta puhumattakaan. Joulukortti on parhaimmillaan saattanut kertoa, että hei hienoa tämä kaveri on vielä hengissä! Kyllä niissä joulukorteissa on jotain ikiaikaista.

Eli kiitos vain päivän piristyksestä [Barclayskin muisti!]. Olen tekemässä viikkosiivousta. Olen - siis tein jo osan ja osa vielä odottaa, koska eksyin koneelle välillä, koska kun tulin viemästä roskia niin keksin yhtäkkiä, että mitäpä jos kävisin kurkkaamassa postilaatikkoon kun on kerran kengätkin sopivasti jalassa ja jeeeeeeeee! siellähän oli mukavaa postia! Mielessäni käväisi ajatus, että siivoaisinko vielä kylppärin ensin ennen kuin avaan kirjeet, mutta päätin siivota vasta sen jälkeen. Kirjeistä ja korteista saadulla hyvällä mielellähän on varsin kiva siivoilla, yeah? Ensin huvi, sitten työ. Tällä mennään tällä kertaa! Hyvää viikonloppua kaikille tasapuolisesti ;) Adjös!

PS. Nämä Ritithän ovat kerrassaan kortti-ihmisiä! Täällä on melkein kokonaisia kauppojakin korteille ja korttejahan löytyy siis joka lähtöön! Joulukortinkin voit omistaa isoäidille, isoisälle, äidille, isälle, siskolle, veljelle, tädille, sedälle, kummille, kummilapselle ja niin edelleen. Tilanteetkin on monet eli syntymäpäivä, joulu, ilo (kiitos), suru, kihlautuminen, avioituminen, anniversary eli vuosipäivä jne. Paras kaikista oli ehkä "Paljon onnea siskon miehelle häävuosipäivänänne!". Mutta mukavahan se on että huomioivat! :D

No comments: