Thursday 9 April 2015

Picnic

Southampton Common Park.



Ei ehkä paloturvallisimmat grillailut, mutta onneks ei mitään sattunut. Tässä ollaan jo selvästikin jäähdyttelyvaiheessa ;) HUOM! Varvassandaalit korkattu tänään meidän perheessä! Oli niin lämmin ja aurinkoinen päivä taas. Iltaa kohden tosin viileni yllättävänkin paljon ja peukut vaan pystyyn ettei kurkku ole huomenna kipeänä. Se on tämä klassinen kevätinto: "Äiti saanko laittaa jo lippiksen?!".


Nams! Nämä oli tietenkin parhaita ;) Mutta hyvää oli kana ja nautakin! Saudi-Arabialaiset ovat tottuneet näkemään vihanneksia enemmänkin pannulla ja kummastelivat, kun syömme niitä raakana, mutta näytti uppoavan heillekin (dipin kera). Dipin sisältökin tehtiin selväksi ja ingredients listan lueteltuani vielä tein conclusionin ja sanoin, että siinä siis ei ole mitään sellaista, mitä et uskontosi puolesta voisi syödä: Vain mausteita ja maitoa. Muslimithan eivät syö missään nimessä sikaa. Heidän kanssaan elämä on vähän eri väristä toisinaan. Heittelimme "palloa" ringissä, kunnes yhtäkkiä joku pojista sanoi, "halaamshahabalaam" tms [ ;) ] ja siinä käytiin keskustelua ja sitten yksi sanoi, että kyllä tämä on ok kun emme riko limeä (joka oli "pallomme" ja se todella oli vihreä ja pyöreä). Eli kyse oli siitä, että heidän uskonnossaan ei saa leikkiä ruualla ja mitä me parhaillaan teimme: heittelimme limeä. Uhhuh! Heittely sai jatkua, kun tosiaan peruste oli se, että emme riko hedelmää ja sen voi käyttää eli syödä vielä pelin jälkeenkin. A2 ja K heittelivät sitä vielä sitten seisaalteen nurtsillakin ja kun se osui maahan, niin siihen taisi sitten pikkuhiljaa loppua se pallottelu, ettei ruoka "pilaannu" ja lime laitettiin parempaan talteen. Kun pelasimme erästä peliä, niin rangaistuksena oli ottaa (vain) yksi salmiakki S:n suomalaisesta salmiakkipussista. Anteeksi? Rangaistuksena! Sanoimme, että meille se on taivas maan päällä. Olisittepa nähneet heidän kipristelevät ilmeensä ;) salmiakki ei maistunut. A1 näytti minulle ja S:lle kuvia siskonsa häistä (joissa oli käymässä Saudi-Arabiassa hetki sitten) ja kun J tuli kans siihen kuikkimaan, niin hän pyysi ystävällisesti J:tä siirtymään sivummalle, koska ei halua näyttää siskonsa kasvoja hänelle. Eli musliminaisethan eivät tosiaan näytä kasvojaan muuta kuin omille perheenjäsenilleen eli isä, veljet, siskot, äiti ja aviomies (hänellekin vasta häissä). J:lle A1 näytti sitten kuitenkin vielä kuvia häistä, miesten puolelta luonnollisesti. Juhlatilan seinälle oli heijastettu iso kuva maan kuninkaasta (joka on kansalaisilleen hyvin läheinen ja suorastaan rakas) muutaman lähimmän palvelijansa kanssa. Tammikuussa Saudi-Arabian entinen kuningas kuoli ja osa pojista oli todella surullisia ja sanoivat, että kuin isä olisi kuollut. Morsiamesta vielä: Morsian oli kaunis kauniissa valkoisessa pitsisessä (länsimaalaisessa) hääpuvussaan. Yhtä aikaa häitään juhlivat A1:n siskon miehen kaksi veljeä ja serkkupoika eli saman suvun väkeä saatiin kätevästi yhtäaikaa koolle. Eli niin sanotusti useampi kärpänen yhdellä iskulla.

Häät olivat edenneet suurin piirtein näin: Seremonia (siitä ei juteltu). Miehet juhlivat keskenään kaksi päivää. Sitten mies ja nainen saavat mennä asumaan saman katon alle. Sitten naiset juhlivat keskenään kaksi päivää. Että vähän erilaiset hääseremoniat kuin meillä? Miehille oli viihdytyksenä muun muassa useita tuntia runojen lukua, koska "runothan on tosi kivoja ja niissä on paljon sanomaa". Kyllä kyllä, nyökyttelimme. Mitäpä siihen muutakaan sanoisi? Ja onhan niissä sanomaa useinkin. Aika henkevää ajanviettoa ja vielä mielellään sitä tekevät. Häissä oli kiva idea: Paperinen plakaatti, jossa oli puu, jonka lehtiin vieraat saivat kirjoittaa nimensä ja jonkun viestin. Vähän kuin suomalaisissa häissä joskus kiertää sellainen vinkkikirja tms. Heidän seurassaan oleminen on toisaalta kuin olisi tutkimusmatkalla. Aina tulee jotain uutta. PS. Tulivat tunnin myöhässä kovasti pahoitellen, mutta ruokaa oli mukana ja mikä parasta: freesit parfyymit! PPS. Muslimeilla ympäri maailman (ja jo saman maan sisälläkin) on eri asioissa hyvin erilaisia tapoja, joten mun kertoman perusteella ei voi yleistää.

Puiston vieressä oli meneillään tivoli.

PS. Taidamme lähteä huomenna äänestysreissulle. Ensin Portsmouthiin F:n patojen ääreen ehkäpä ja sitten P:n luokse yöksi ja lauantaina Brightoniin (JUNALLA) äänestämään kun on Finnish Parliament Elections! Muistakaa äänestää tekin!!! Toivomme niin sydämestämme, että tulis hyvä, aikaansaava , yhteen hiileen puhaltava hallitus, joka saisi potkaistua Suomen tilannetta vähän etiäppäin. Ihan sellainen pienenpieni toive vain.

2 comments:

Martta said...

Mukavaa äänestysreissua! Vielä tekemättä, kun ei oo ehdokaskaan ihan selvillä.
Kaikenlaista uutta tuli tuossa sinun piknik-kertomuksessa. Oli taas hengystyttävää luettavaa. :)
Täällä on tänään nautittu tosi kauniista säästä. Ensimmäinen lämmin kevätpäivä. Ollaan pyöräilty ja laitettu pihaa.

tintti said...

Kiitos, mukavaa oli! Brighton on kyllä ihana kaupunki ja meille sattui onnekkaasti vielä hyvä sääkin.

Hei se on kiva kuulla, että joskus jotain uuttakin jollekin jossakin tintin tekstissä ;) Oikein hyvältä kuulostaa teidän kevättouhut 8)