Tuesday 27 October 2015

FB-haaste

Oon huono FB-haasteissa. Siispä en tarttunut sellaiseen taaskaan, hyi minua (sori Milja). Sen sijaan ajattelin latoa ne seitsemän haastetta tänne. Aikaimoisia "haasteita" ovatkin! ;) Käännetään tämä blogi-haasteeksi ja tartu siihen, jos tahdot! 7 kuvaa seitsemästä haasteesta ja julkaisu kertarysäyksella sallittu ;)

1. Olen järjestellyt muuton jäljiltä kankaita ja yrittänyt luoda ompelupistettä. En ole ommellut, mutta olen järjestellyt kankaita. Lasketaanko sekin käsityöpuuhasteluksi? Kuva otettu lajittelun lomassa ei-edustustarkoituksessa, mutta siinä sattuu sopivasti olemaan muutamia minun lempikankaitani. En käytä sisustusessa muuten kuin jouluna punaista ja silloinkin usein aika vähän, mutta punavalkoinen on iiiihana väriyhdistelmä ja pidän siitä paljon. Mutta se punaisen sävy on tarkka. Mikä tahansa ei käy, eikä kaikki kuosit. Onko meillä seiskareilla, kasareilla ja ysäreillä jokin joulukoristekammo? Sitä oon miettinyt ja laajemmaltikin havainnut. Että punaista väriä vältellään. Jouluna. Mutta oli ystävän kans puhetta, että nykyään (paastottuaan värin kanssa vuosia) punainen on taas joulun aikaan tervetullut. Katsotaanpa paljossako sitten toteutuu. Olen ajatellut laittaa Marimekon punaisen kerniliinan (kerni = vahakangas) joulun kunniaksi. Ehkä marraskuussa? Or so. Ostin sen 5v sitten ensimmäiseen yhteiseen jouluumme ja tämän ihana (Tantsu- tai Satula-)pöytäliinan käyttö onkin toistaiseksi (muistaakseni) rajoittunut vain tuohon yhteen jouluun. Liina on kuitenkin kaunis ja siinä on tunnearvoa, joten en minä sitä toki ole pois heittänyt. Yrittänyt pidellä enimmäkseen rullalla, ettei menisi huonoksi säilytyksessä.


2. Hyväksy se, että miehelle pitää antaa oma nurkkaus talosta. (Tässä vaiheessa otin puhelun fadelle ja pyysin lähettämään kuvan eräästä Vepsäläisen mainoksesta, josta mun piti kotona käydessä ottaa kuva, mutta unohdin. Katsotaan saanko kohta viestin, että voisin lisätä kuvan tähän.) Hyväksy se ja myöskin se, että vielä(kään) ei ole lasiovellisen kirjahyllyn aika, vaan on Tex Willer-hyllyn laajennusosan aika sen sijaan. Hyväksy myös se, että se syksyllä hommattu väliaikaiskirjahyllykin tuli sittenkin jäädäkseen. No mutta eihän sitä edes siitä nurkasta huomaa, halååå! No nyt sain sen kuvan. Tässä kehoitetaankin antamaan kokonainen huone, mutta eikö tämä nurkkaus ole jo aivan hyvä alku? :P

(voi että kun osaisin laittaa kaksi kuvaa vierekkäin, mutta en valitettavasti osaa!)


3. Lopeta stressaaminen siitä, että mahtuuko kesällä muuton yhteydessä ostettuun unelmien puusohvaan sittenkään kaksi ihmistä nukkumaan vierekkäin. Ole optimistinen. Ota yövieraiksi vain hoikkia pariskuntia tai yksinään liikkuvia yksilöitä. Älä myöskään murehdi sitä, että istumakorkeus on sittenkin liian korkea, vaikka sen sopivuuden piti olla nimenomaan yksi kriteeri sohvaa valittaessa. Kauneus sokaisi? Yep. Ja sittenkin, jos stressaat, niin myy sohva pois. Yksinkertaisemmin sanottu kuin tehty. Puusohvalla on sielu ja silloin sitä ei noin vain tunteettomasti pysty deletoimaan.


4. Ulkoile useammin nähdäksesi tämänkin maiseman vain kivenheiton päässä kodistasi. Älä usko tunkkaisia aivojasi, jotka sanovat sinulle, että ei ole aikaaa 15-60min kävelylle. Hyödynnä vieressä olevaa pururataa valoisan aikaan. Pimeällä älä sinne ollenkaan mene. Näyttää meinaan nykyään katoavan tuon tuostakin naisihmisiä iltalenkillään kuin tuhkana taivaan tuuliin ja se on hyvin, hyvin epämiellyttävää.


5. Estä itseäsi syömästä kerralla kaikkia viime viikolla englantilaisten christmas carolsien tahdissa, parhaassa seurassa leivottuja piparkakkuja. Tämä haaste on jo puoleksi mytyssä, mutta koitan säästellä ne loput (tortut meni jo kaikki, niistä ei puhuta). Vaikka toisaalta, miksi piparkakkuja pitäisi säästellä? Oon miettinyt, että voisiko siihen vehnäjauhojen tilalle laittaa jotain muuta? Ruista? Että sais sitten niin kuin luvallisemmin niitä teen kanssa nakerella. Nämä piparit tehtiin kaupan taikinasta ja niin myös pakastimestakin löytyy vielä sitä yksi paketti. Ajattelin kuitenkin ainakin kerran tehdä taikinan sitten "joulun alla" ihan itsekin. Hyvän tuoksun näistä kaupan omistakin saa. Aioin tuulettaa kuumahkoa piparkakkukeittiötä, kun Unna 6v sanoi (tosissaan), että älä tuuleta, tuoksut karkaa! <3



6. Nauti iltapalasi niin usein kuin mahdollista - hyvässä seurassa. Arjen arvo on mutkattomissa ihmissuhteissa, jotka antavat ja joille saat antaa.


7. Opettele tekemään hienon näköisiä pinaattilettuja suomalaisesta pakastepinaatista, koska suomalainen tuorepinaatti on törkeän kallista. Englannissa 200g tuorepinaattia maksoi 1,40€ ja Suomessa 80g 2,5€. Siis halåå! Muista, että letuista tuli ihan hyviä, vaikka korvasitkin osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla. Reseptien terveellistäminen noin ylipäänsäkin on in pop up trend! Tein tuossa jokunen viikko sitten muutamaankin otteeseen kinkkupiirakkaa (voin laittaa ohjeen joskus, slurps) ja siinäkin korvasin voitaikinapohjan vehnäjauhoista osan ruisjauhoina ja no problem, hyvänä heilui!


8. Kestä elämän katoavaisuus ja se, että tämä ihana keltainen (ja aurinkoinen) aamupalapöydän näkymä on pian muisto vain. Oikeasti kestän tämän hyvin, mutta kieltämättä en pane pahakseni vaahteroita keittiön ikkunan alla. Näkymä on ollut hyvin aurinkoinen tässä ruska-aikana, vaikkei aurinko olisi paistanutkaan. Keltainen kun on niin aurinkoinen väri. Aika useasti on myös ollut dubbel-aurinkoinen, kun Aurinko aurinkokin on ilmaantunut (ja se on tapahtunut tänä syksynä usein!). Toisella puolella taloa, - olohuoneenn ikkunasta, näkyy nyt merelle, kun puut riisuutuvat talvea varten. Eli sitten kuitenkin, tämäkin asunto, merimaisemilla.


9. Käytä toistekin OnniBussia! Halpa ja hyvä. Ja kun on kaksikerroksinen, pimeän valaistus brittiläinen, kuulutukset (myös) englanniksi, takana englantia puhuvia matkustajia, niin saatat saada mukavan mielleyhtymään Britanniaan. Sain ja tykkäsin! Hyvin kuljetti OnniBus minut viime viikonloppuna Tampereelle siskon yllätys30v-pirskeisiin. HUOM! Palatessa kuskina oli NUORI, fiksu ja asiallinen mies. Tämä on merkillepantavaa, sillä en muista koskaan (siis koskaan!) nähneeni Suomessa näin nuorta bussikuskia. Pidin positiivisena, että joku on (ehkäpä) varta vasten alkanut bussikuskiksi. Joku nuori vieläpä. Tämä ammatti ei tokikaan ole vain 35+ -- 60v miesten ja maahanmuuttajien ammatti. Englannissa hauskasti tällaiset suomalaiset ammatteihin liittyvät stereotypiat heittivät kupperiskeikkaa, kun kuskina saattoi olla vaikkapa ikäiseni näpsäkkä nuori neiti ja vastaavasti siellä kaupan kassalla 65v papparainen tai hiuksia leikkaamassa 50v sir Henry.


10. Kaiva jostakin kiven kolosta lisää näitä sukkia, kun nykyiset (lempisellaiset) alkavat kaikki olla pikkuhiljaa jo kulahtaneita ja orastavasti isovarvas alkanut kuultaa läpi. Globaali vinkki kanssaeläjille: Osta kerralla iso kasa sukkia, kun kerran löydät hyvät. Ilkeyttään eivät myy niitä enää kahden vuoden päästä, kun tarvisit lisää, joten kun toteat ostamasi sukat hyviksi, toimi heti ja osta samantien kasa lisää.



11. Tee useammin salaattia. Älä laita salaatinkastiketta (sitä ostaa tässä talossa vain J, en koskaan minä), jos syöt valkoisella sohvalla tai sinulla on päällä vaatteita, jotka eivät saa likaantua. Tässä salaatissa värikästä kierrepastaa, Korpelan kinkkusuikaletta, tuoresalaattia, tuorepinaattia, omenaa, kananmunaa ja fetaa. Myös suolakurkku sopii tähän salattiin hyvin. Makaroonissa suosin normaalista tumma makaroonia, mutta jotenkin kierrepastan kohdalla se tumma näytti liian tummalta. Oletko sinä tottunut tummaan pastaan salaatissa?


12. Hillitse Julmustin-himosi nyt kun ne ovat taas tulleet kauppoihin. Samalla muista kuitenkin olla kiitollinen, että niin maukas juoma on keksitty. PS. Ikeaan oli myös tulleet jo joulujutut myyntiin. En ostanut mitään niistä! Jos ei kolahda niin ei kolahda. Pari kassia viherkasveja ostin kuitenkin, joten pitäkää peukut ja isovarpaat pystyssä, että saisin ne pysymään hengissä!



13. Viimeisin, muttei vähäisin: Uuden maton reunojen prässäys. Be positive! Kirppikseltä joitakin viikkoja sitten ostettu meille uusi matto. Kaunis matto, mutta kovin ohut ja käyräreunainen. Jos meille tulee kylään, niin yksi aktiviteetti on noiden kirjojen päällä tallustelu. Tämä maksoi 10€. Vielä minulla ei ole varaa niihin Harrodsin saman näköisiin mattoihin. Ovathan ne vähän paksumpia ja ei niin käyräreunaisia. Tosin tuon kympin perään saisi laittaa vielä kolme nollaa. Who never know jos mulla on joskus sellainen matto?

14. Oho tulikin 2x7!

No comments: