Saturday 9 May 2015

Henry ja Yöllinen vieras

Torstaina muuten löysimme Henryn pitkästä aikaa ja pääsimme imurointihommiin! Se ei olekaan aina niin itsestäänselvyys, että tässä talossa löytää imurin. Meillä on yleiset imurit, joita pitäisi olla yksi per kerros, mutta imurimäärä on supistunut vuoden aikana kolmesta (joku sanoi että niitä oli alunperin 5) yhteen ja sitä yhtäkin olemme nähneet viime aikoina vain kerran viikossa tai kahdessa. Veikkaan, että joku istuu sen ainokaisen päällä ja piilottaa sen aina kaappiin, kun joku Tenant Directin työntekijä tai itse Trevor tulee tarkastukselle. Ja siihen, että miksi niitä on enää yksi, niin niitä piilottelijoita voi sittenkin olla useampia tai sitten ne loput on hajonneet, sillä yksi aamu (yön jäljiltä) oli rappukäytävässä pitkin portaita suloinen sekamelska kahden-kolmen imurin osia. Pitkään sitten huojuvilla yhdistelmävarsilla ja ties millä viritelmillä imuroimme, kunnes valikoima typistyi tähän yhteen, ujohkoon, vetäytyvään yksilöön. Voihan olla niinkin, et joku on tehnyt businestakin niillä :O Spekuleissön ;) Joku ehkä ajattelee, että miksi ette osta imuria: No siksi, kun maksamme hunajaa tästä kämpästä ja imuri on ilmoitettu kuuluvaksi vuokraan ja siksi, että emme siitä viitsineet vain vuodeksi ostaa ja varsinkaan enää tässä vaiheessa emme ala omaan Henryyn viimeisiä puntiamme laittamaan. Mutta näyttää siltä, että kyllä tämä tästä! Ehkä Henry on tullut nyt kahden viikon vaitiolon jälkeen taas jäädäkeen. Toivossa on hyvä elää.

Ja kuulkaas vielä mitä kammottavaa eilen yöllä tapahtui (kirjoitan tätä aivan pikkuisen yöllä, niin että onkin jo lauantai, mutta eilisellä tarkoitan kuitenkin torstaita):

Joku iljetys koitti meidän ja usean muun naapurin oven kahvaa keskellä yötä! Hyi että! Ja kun J meni tarkistamaan et onhan meidän ovi lukossa niin ei ollut!! Oli ehkä ollut kuitenkin vähän jumissa tai jotain, ku hiippari ei avannut auki asti? Kyllä muuten pikkuisen tarkkaan tarkistamme tästä lähtien, että ovi tulee lukkoon yöksi. Se on ennenkin jäänyt auki ja varsinkin minä olen ajatellut, että ei kait se niin justiin, mutta nyt taisi asenne mimmillä muuttua, sillä oli se sen verran epämiellyttävä fiilis herätä keskellä yötä siihen, että joku pyrkii luvatta sisään. Meidän alaovi oli jonkin aika hieman epälukokas eli ei mennyt kunnolla lukkoon ja koska olemme aivan kaupungin yölämän ytimessä, pääkadun varrella, niin jokuhan sieltä oli sitten kammennut sisään ja örveltänyt hyvin sekopäisenä, kuoleman kielissä rappukäytävässä. Intialainen ja saksalainen olivat sitten soittaneet poliisin ja ambulanssin ja kaveri oli korjattu pois. No nyt sitten moni jättää takaterassin oven auki kun vie roskat tai kun käy savukkeella ja tulikin viime yönä mieleen, et oliko se ovi ollut yöllä auki ja joku tunkeilija oli sitten sieltä kenties tullut katsastelemaan apajia. Tiedä häntä. Lähiaikoina alavarastosta on häipynyt muutamia pyöriä. Että pidetään silmät auki, että muistetaan laittaa ovi lukkoon, että voidaan pitää sitten loppuyö rauhassa silmät kiinni! Nyt nukkumaan. Lukko. Check. Hyvää yötä.

PS. Meiltä ei ole häipynyt kuin ikean iso sininen (tyhjä) kassi pyykkihuoneesta. Pientä, mutta vähän koomista. Siis että joku varastaa toisen ikea-kassin?! Meitä on niitä, joilla on pyykkikasseja ja niitä joilla ei ole. Ne joilla ei ole, vois mennä ja ostaa sellaisen ikeasta punnalla.

3 comments:

Anonymous said...

Voi ihana teitä ja tätä sun kirjoittamaa blogia. Löysin tämän muutama vk sitten ja tulen aina niin hyvälle mielelle tätä lukiessani. Useaan otteeseen ihan ääneen tulee vedet silmissä naurettua. Kiitos näistä hetkistä. Teillä siellä aivan huikee vuosi ollut jonka muistatte varmasti ikuisesti. terveisin Teidän edellisestä kotikaupungista yks Anna

tintti said...

No kuule kiva kun löysit tänne! :) Ja kiitos kommentista, kiva kuulla, että tämä jopa ilahduttaakin jotain ;) Minua ilahduttaa kommentit!

Kaari said...

No aikamoista siellä tapahtuu! Ois varmasti mahtava herätä kun joku örveltää sängyn vieressä.. :O

Ja kyllä Henryllä on vientiä! Ei varmaan hassumpaa sitten Suomessa, kun Henry Bosch (vai electrolux) on ja pysyy omalla paikallaan.. :)