Friday 8 May 2015

English Breakfast sun muuta

Jäähyväiset naapurin Karenin kans. Hän lähtee sunnuntaina takaisin Saksaan. Näin se vuosi vierähti. English breakfast syötiin romanttisesti meidän kadun lähipubissa. Romanttisesti jutut kääntyivät myös mm. toiseen maailmansotaan. Mutta ihan tosi, ollaan me ihan tosi oikeesti tosi tosi romanttisia pohjimmiltamme :O Ja meidän kommunikoinnissamme säilyi viimeiseen asti se hauska piirre, että jos sanavarasto ei riittänyt niin minä tarjosin ruotsinkielisiä tai suomen vierasperäisiä sanoja ja K saksankielisiä ja suurimmaksi osaksi niistä aina löytyi se yhteinen sävel. Enkkulainen ei varmaan olisi ymmärtänyt ;) Niille kun joskus lausuu yhden kirjaimen väärin niin ovat niiiiiin kuutamolla. No, ei se saksalainenkaan ykkösellä ymmärtänyt, kun lausuin kandidaatin tutkinnon vain yhdellä aalla ja ylimääräisellä ärrällä. No mutta hei, LUULIN et se lausutaan niin! ;D hahhah hah ! Eli muistakaa se on "baachelo digrii" EI "bachelor digrii". Ja sitten vielä kieliluennon loppubonuksena: britithän aika vähän tuota ärrää ylipäänsä lausuvat. Minä meinaan lausua sitä liikaa, oon varmaan liian amerikkalainen ja amerikka ei oo näitten mielestä enkkua, joten päätelkää sitten siitä puhunko niitten mielestä enkkua vai mitä. Ja vielä loppubonuksen jälkikirjoitus: mun on pitänyt opetella lausumaan brittiläisittäin sana BETTER (parempi), jonka luulis nyt olevan basicimpi kuin basic. Sain monta kertaa kuulkaa jankata, ennen kuin työkaveri sen hyväksyi. Sitä ärrää EI tarvita. Ja se b on B. Ja joskus oon jäänyt kiinni myös liian pehmeästä koosta. Se tulee sanoa joissakin tapauksissa terävämmin kuin mun suu meinaiskaan, mutta yritän muistaa. K, ei k.

Mentiin jo yhdeksältä aamulla, tosin istuttiin 3,5h siellä. Mutta pubeissa ei tarvi kiirehtiä. Siellä saa istua just niin kauan kuin haluaa. Työmiehetkin, joita tuli aamupalalle jo heti alkuun suurin joukoin. Olen kuullut erinäisiäkin tarinoita siitä, että suomalaisen ja englantilaisen raksamiehen työtahti ja taukojen määrä saattaapi olla hieman eri luokkaa. Päättäkää kumpi on kampi.

Palmerston Park kukkaloistossaan.

Onko tullut seurattua? Meillä on. Muutamat skypen kautta jaetulla näytöllä pikkuveljen kanssa suomenkielisen selostuksen kera ja muutamat enkuksi YouTubesta. Tulevan maanantain ja tiistain kovat ottelut Valko-Venäjää ja Venäjää vastaan jäävät meiltä suureksi harmiksemme näkemättä, mutta siitä hyvästä suureksi iloksemme menemme Lontooseen moikkaamaan kavereita, jotka tulevat aina Vaasasta asti! Happy!

Kiinan opiskelua (eilen) natiivin avustuksella. Kyllä kiinalaisellakin oli vaikka mitä ihmeteltevää Suomesta. Se selvisi (ihan kyselemättä), että vaaleat hiukset ovat tosi cool Kiinassa ja että J olisi heidän mittapuullaan tosi komea. Olin vähän yllättynyt tällaisesta kommentista, mutta kun kaveri tosissaan nyökytteli, niin minähän nyökyttelin takaisin. Ei ollut minunkaan mittapuulla vastaan sanomista ;) Kokkasimme suomalaista ruokaa (lindströmin pihviä ja perunamuusia ja ohimennen maistiainen pinaattelittuja raejuuston ja puolukkahillon kanssa. Lupasimme tarjota jauhelihamakarooniporkkanalaatikkoakin vielä joku päivä.) Ruoka kuulemma maistui, mutta tiedä sitten mikä on kohteliaisuutta ja mikä ei. Vastakutsu kävi kiinalaiselle ruualle, naminam! Englannin kielen aksentteja on tosiaan varmaan liki saman verran kuin on maailmassa kieliä, mutta kyllä tähän kiinalaiseenkin rytmiin nopeasti tottui, kun herkällä korvalla kuunteli ja perkasi ne ylimääräiset ing ang ung-äänteet sieltä pois. J:llä oli tänään kiinan kirjallinen tentti ja se oli hänen viimeinen koulutyönsä tältä vaihtarivuodelta! Onnea hänellle ja hurraahuudot päälle! *<8-)

Ja hei! Tänään tuli taas palohälytys, mutta onneksi jätimme ne kolme keittiöpyyhettä palohälyttimen ympärille sunnuntaina, koska ne vaimensivat tosi kivasti ulinaa. Ulina kesti VAIN vajaa puoli tuntia ja ei peppuamme nostettu, kun se oli taas joku turha hälytys.

Huomenna suuntaamme New Forestin kansallispuistoon ja sinne onkin jo aiottu kauan! Ja meinasimme tyttöin kaa, että pienen vesisateenkaan emme anna häiritä. Reppuun teetä ja leipää, varmaankin pitää Lidlin keksi tai pullakin ottaa taas ja ei kun menoksi! LUPAAN postata paljon kuvia sieltä.

Oikein keväisen hyvää viikonloppua kaikille!

No comments: