Monday 4 May 2015

Appelsiiniananasjäädyke, vappusimat ja palohälytys



Olipa kerran kolme hätää kärsivää appelsiinia, jotka pyysivät tulla syödyiksi. Kaapista löytyi myös ananassäilyke, tropiikin hedelmät-säilyke, luonnonjugurttia ja chia-siemeniä. Alakerrasta (kaupasta) löytyi kermapurkki, joka ei kerennyt kuvaan. Tästä kaikesta syntyi appelsiiniananasjäädyke, joka oli varsin maittavaa! En ole jäädykkeitä liiemmin tehnyt, tämä saattoi jopa olla ensimmäiseni, mutta ei takuulla viimeiseni. Näitä tulen tekemään eri variaatioilla hamaan loppuun saakka, sillä on helppoa, kätevää, freesiä ja hyvää! En yleensä käytä sokerisia säilykkeitä smoothieissa tms, mut vapun kunniaksi nyt tämä ja huom: kuitenkaan lisättyä sokeria ei tullut, muuta kuin vaniljasokeria hiukan. Ja vielä yks selitys: aina parempi kuin karkki. Chiat eivät erottuneet maun puolesta lainkaan ja hienontuivat blenderissä pikku hippusiksi, joita tuskin huomasi.

Ainekset
  • 3 appelsiinia
  • ananaspurkki
  • tropiikkipurkki
  • purkki (500g) luonnonjugurttia tai turkkilaista
  • ruokalusikallinen chia-siemeniä
  • ripaus vanilliinisokeria
  • 2dl vispikermaa
Ohjeet

--> Sekoita blenderissä
--> Vatkaa kerma
--> Sekoita blenderisetti ja kerma keskenään
--> Kaada vuokaan
--> Pakasta joku 12-24h ja ota sulamaan tunti-pari ennen tarjoilua,     vähän jäädykkeen koostakin riippuen. Hyvin mahtui vuoka meidän       suurpakastimeen, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Ei ollut         ollenkaan millipeliä ;)
--> Nauti miellään ystävien kanssa.


Minulla kävi niin, että laitoin jäädykkeen pakastimeen eilen puolenpäivän aikaan ja illalla sitä sitten jo olin sörkkimässä toiveikkaana, et oliskohan jo valmista. Jäädyke ei ollut kokonaan jäätynyt, mutta tarpeeksi: sitä oli helppo leikata, eikä se ollut lainkaan nestemäistä. Otimme siis maistiaiset. Seuraavana päivänä se oli jäätynyt kokonaan ja olisikin jo tarvinut sahaa, että olisi saanut leikattua. Unelmissani olin ajatellut syöväni sitä lounaalla jälkkäriksi, joten sahasin sinnikkäästi siitä itselleni siivun. Oli tosiaan niin jäistä, että ajattelin, että tämä on nyt varmaan sen verran jytäkkä jäädyke (noin 1,5L), että pitää ottaa sulamaan hyvissä ajoin. Hyvissä ajoin, ennen kuin suomalainen tulee seuraamaan suomalaisten kanssa Suomi-Tanska-mm-kiekkoa. Otin ehkä vähän liian aikaisin (3h ennen h-hetkeä), mutta kyllä siinä vielä jäätyneitäkin kohtia oli eka erän aikaan ;)

Mut suosittelen kokeilemaan tätä freesiä ja suht terkkua kevätherkkua!

PS. 2.5.2015 saimme tytön. Tai siis William ja Catherine saivat, mutta tavallaan "me". Cambridgen prinsessa kai syntyi juhlistamaan meidän 6-vuotiasta parisuhdettamme. Edit. Lisäys: Prinsessa sai nimen Charlotte Elizabeth Diana.

PPS. Lavakaulukset, multa, kevät, juurekset, vihannekset: kasvimaa. Kitkisin ja kylväisin ja kastelisin 100% mielelläni. Vielä joskus!

PPPS. Käytiin ruokaostoksilla taas Ikeassa ja sain "vappusimaakin". Kerrankin jotain oli jäänyt sesongista yli (epätavallista täällä! täällä ei ole lama..) ja påskmust kelpasi hyvin vappuhodarin kanssa. Ikean hodari lisukkeineenkin maistui, kun oikein vappumielellä söi ;)
Southamptonin vappukulkue. Kaverilla oli heinät levahtanu. Enää ei voi kai peitellä tätä pöndemäisyyttä?!

PPPPS. Eilen oli pitkästä aikaa palohälytys. Poikkeuksellisesti ulina kesti tunnin, mikä oli hyvin epäinhimillistä sunnuntai-iltana klo 22:30-23:30, kun suurin osa talosta oli jo nukkumassa tai vähintäänkin ryhtymässä nukkumispuuhiin. Näitä palohälytyksiähän oli tosiaan viime vuoden puolella liki joka viikko ja joskus useammankin kerran. Koskaan ei ollut mitään vakavaa, lähinnä kokkailun käryjä vain, kuten eilenkin. Sain kuulumiset vaihdettua naapurin kanssa hyvin, kun istuskelimme ääntä paossa ulkona puoli tuntia. Normaalisti puolen tunnin sisään joku (talonmies) tulee laittamaan hälyt pois, mutta nyt oli vaihtunut hälytyskaapin avaimet omaava henkilö ja itseasiassa taisi olla pelit ja pensselit sekaisin, koska ei meinannut niitä avaimia löytyä keneltäkään. ONNEKSI kuitenkin löytyi lopulta ja saimme käydä yölevolle. J:n vaimennusviritelmän jätimme kuitenkin aivan varalta paikoilleen ;) Kolme keittiöpyyhettä, no, kyllä ne oikeasti vaimensivat sen terävimmän kärjen. J laittoi lisäksi kaksi tyynyä vyöllä päähän kiinni (vaimensivat kuulemma hyvin), mutta siitä en viitsi yksityisyyssyistä kuvaa tänne laittaa ;D Näytti kuulemma "radikalisoituneelta".


PPPPPS. Meillä on nyt Bank Holiday = Yleinen vapaapäivä, hoooraaayyy! Ja illalla Suomi voittaa Norjan.

6 comments:

Unknown said...

Niin ihanaa lukea teijän arjesta sieltä! :) -Oona

tintti said...

itse olet yksi ihana :*

Martta said...

Voi hauskoi juttui täällä!

Jonna said...

Hihii, hauska juttu tuo palohälytys ja tyynyjen kiinnitys vöillä :D :D

Tulin kiittämään sinua kun avustit sen bloggerin käytössä. Nyt sain laitettua sen "LUkijat/seuraajat"-hässäkän sinne sivuun hieman alemmas. Kiitos vielä :)

tintti said...

Haha ;) arjen komiikkaa. Palohälytyksiä oli niin paljon syksyllä, että huumori meinasi loppua. Nyt ovat onneksi vähentyneet <3

Kiva, jos olin avuksi! :)

tintti said...

Martta thanks ;)