Tuesday 17 November 2015

Aamutunnelmia

Eräs marraskuinen aamupalahetki.

On ollut niin kiireistä, että ei ole kerennyt vielä joulukorttien tai joulukoristeiden pariin. Mulla on visioita siitä, minkälaisia joulukoristeita aioin tehdä tänä jouluna. Hmm... Kuusenkoristeita luultavasti ainakin. Ja riippuu mihin kirppikseltä ajan myötä haalitut matskut riittää. Voi myös olla, että joutuu lähtemään puuhelmiostoksille.

Myös ruispiparit ovat listalla. Oon miettinyt et voiskohan sellaisia tehdä ja sit yks päivä googlasin ja sehän oli vanha juttu! Reseptejä löytyi vaikka millä mitalla. Pitäisi saada taaa lasipurkkiin täytettä...

Ollaan oltu niin vähän kotona nykyään, et en oo varmaan viikkoon (!) polttanut kynttilää. Mut onneks se kynttilöiden poltto on kuitenkin tässä perheessä aloitettu jo ellei syyskuussa niin lokakuussa ainakin. Ja vieraat on aina hyvä syy sytyttää kynttillöitä joka nurkkaan.

Oon juonut aamuteeni joskus kynttilän valossa ja joulu(soitin)musiikkia kuuntelemalla. Ei hassumpaa! Suosittelisin itseasiassa kokeilemaan! Tykkään näistä hämäristä aamuista. Vuodenajat kulkevat toinen toisensa perään ja aina vuoden sisään kerkeän unohtaa tyystin jotkut tiettyyn vuodenaikaan liittyvät jutut. Kuten sen, että mua harmittaa, kun päivä valkenee jo niin aikaisin. (!?) Yep. Pohjoisen tyttö näkee tunnelmaa hämärissä talvipäivissä. Niissä on jotain ihanaa ja suloista. Lapsena ne enteilivät jotain jännittävää, joulun tuloa... Sitä on nytkin jo alettu odottaa. Kannattaa aloittaa muuten ajoissa, että ehtii tarpeeksi fiilistellä. Toivon lunta. Paljon lunta. Mutta kyllähän näihin tällaisiin säihin Englannin "talvessa" tottui, mutta kuitenkin, lumi ja pakkanen paree.

PS. Tauluja on nyt ripustettu seinälle. Vielä peilit ja muutamaan tauluun koukku (siis ne on just sellaisia painavia tauluja, joissa ei ole valmiina niitä koukkuja. Miksi ei ole, ihmettelen.) Niin ja ehkä ainakin yksi tauluhylly seinälle. Vetimetkin ovat vaihtuneet olohuoneen lipastoon jo aikapäiviä sitten (kiitos Jiille!). Pitää laittaa siitä joku (asiallinen) kuva joskus. Enemmän haluais puuhailla mitä ehtis.

No comments: