Sunday 27 September 2015

Lindströminpihvielämäntilanne ja muutama muukin

Ihmisillä on elämässä tässä hyvin erilaisia ja eri kokoisia elämäntilanteita. Vai voiko niitä koon perusteella luokitella? Tavallaan voi. Esimerkiksi tämä omenaonnenpotkaus (sittemmin jo soseeksikin asti saatettu) oli pieni suuri onnellinen elämäntilanne. Perjantaina teimme mieheni kanssa yhteistuumin (mitäpä muutakaan kuin) Lindströmin pihvejä eli niitä iki-ihania jauhelihapunajuuripihvejä. Tuli siinä sitten yllättäin sellainen elämäntilanne eteen, että syystä, että en vahtinut miehen pihviaineiden sekottelua (paha virhe?!) huomasin pihvien ollessa jo uunissa, että kananmuna jäi uupumaan. Englannissahan jo opimme pois korppujauhosta (kesti muuten hetken edes muistaa koko sana! Tällaista ihme pätkimistä on ollut havaittavissa nykyään useamminkin. Onkohan mun aivot alkanu surkastumaan?! Anyway, oon ostanut niitä nytkin kaappiin, mutta ei käytetä niitä koskaan mihinkään.), koska niitä ei siellä myyty, mutta että vielä kananmunastakin niin se on jo melkoista! Pihvi oli kuitenkin hienoisista ennakkoluuloista huolimatta varsin maukasta, joten nyt siis teillekin tiedoksi, että jos aineksia puuttuu tai sinulle on tulossa allerginen kaveri aterioimaan, niin korppujauhoton, kananmunaton Lindströminpihvi ei ole niin toivoton tapaus kuin äkikseltään kuulostaa.

Sen verran kaavoihin kangistunut olin kuitenkin, että lisäsin kananmunat jälkikäteen ;) Tämä kuitenkin ennen maistamista ja kananmunattomanakin herkulliseksi toteamista! Ps. Uuni on luxus!


Tämä Lindströminpihvielämäntilanne oli siis pieni_pieni elämäntilanne, mutta elämäntilanne kuitenkin. Kategoriassa suuri_suuri, olen saanut kuulla viikon sisään useampiakin tapauksia. Monenlaista yllättävää terveydellistä vastusta. Kaikilta näiltä ihmisiltä elämäntilanteineen minulle jäi kuitenkin positiivinen kaiku ja toteamus, että murehtiminen ei auta.

Ihmisten elämäntilanteet, varsinkin vaikeat, voivat joskus suhteuttaa omia murheitamme ja asettaa eteenkin ne pienet oikeaan mittakaavaan. Tarpeellista ajoittain. Joskus taas saatat olla itse suhteuttamassa toisen murheita. Jossakin määrin ja joskus paljossakin määrin voimme itse päättää, kuinka suuren painovallan annamme jollekin murheelle. On onnellista, jos pystymme murehtimaan vain vähän!

Elämäntilanteet voivat opettaa, vaikkapa tyytyväisyyttä. Kuten pakolaisten tilanne. Mitä heillä on ja mitä meillä on. Ja kumman valitset. 

Kaikille mukavia, mielenkiintoisia ja opettavaisia elämäntilanteita tulevaan viikkoon!

/tintti


No comments: