Thursday 11 June 2015

Thursday

¡Hola!

Aika on rientänyt supernopeasti viimeiset viikot, aivan kuin aavistaen, että täällä kaksi ihmislasta odottaa jo malttamattomana kotimaahan pääsyä. Hirmuisen hyvä juttu, että meillä on ollut tässä nyt niin paljon ohjelmaa, niin ei olla keretty istumaan ja ikävöimään. Tai meinasi tulla kyllä kosahdus viime viikon tiistaina, mutta sitten L tulikin keskiviikkona ja siitä riittikin menoa aina eilisiltaan saakka. Kiertelimme Southamptonia niin kävellen kuin bussillakin ja kävimme Isle of Wightilla ja New Forestissa. Maanantaina L lähti Lontooseen ja minä kävin hänen seuranaan vielä eilisen. Meillä oli tosi kiva päivä Lontoossa. Kohtuullisen väljä aikataulu, eikä varsinaista kiirettä eikä pakkoa mennä minnekään. Kävimme kuitenkin Tate Modern Museumissa, Design Museumin myymälän puolella, Harrodsilla (luxus luxus luxus ne kaikki petivaatteet!), Tower Bridgellä tallailemassa, ja Tower Hillin Wagamamassa syömässä herkullinen ja hidas varhaisillallinen. Kanaa, sieniä, nuudelia, vihanneksia ja ihana, ihana tuorepuristettu mehu. Alkupäivä oli vähän pilvinen ja tuuli viileähkösti ja minä olin kerrankin pukeutunut aika kevyesti kun suurinpiirtein kaikilla edellisillä Lontoon reissuilla minulla oli ollut liikaa vaatetta. Nyt en edes ottanut takkia mukaani. Kuitenkin iltapäivästä sää suosi erinomaisesti ja vaatetuskin oli täten kohdillaan ;) Joka paikassa oli iloinen turistimeininki, sää aurinkoinen, seura hyvää ja jotenkin oli tosi ok astella.


Mun herkkueväät aamulla (7 aikaan) bussissa.

tintti Lontoossa


Etukäteen ajattelin et voisin ostaa miniatyyriversion jostakin kivasta designhuonekalusta. Kuitenkin yllä oleva maksoi £460 ja alla oleva £160 niin en sit huvikseen ostanutkaan. Olinko aika huvittava?


Haloo?



L

Tate Museum, kuvat alla -->


Tämän kuvan myötä kummitytölleni Kerttu 1,5 veelle terkkuja! ;) Sain vasta kuvaviestin hänen äidiltään. Kuvassa tyttö seisoi ylpeästi virnistäen valkoisen sisäoven edessä ja ovessa oli kutakuinkin samantyylinen taideteos kuin yllä. Kuvatekstinä oli "Ensimmäinen taidenäyttelyni". Kerttu: Haluan kummitätinä kannustaa sinua taiteellisuuteen ja kertoa, että sinulla on vielä hyvät mahdollisuudet saada teoksiasi esille Tate Museumiin!

Palasen vain yhdestä taulusta nappasin. Kiva tekniikka!(Mark Bradford: Riding the cut vein, 2013)

Pablo Picasso: Head of a Woman, 1924

Meredith Frampton: Marguerite Kelsey, 1928

Meredith Frampton: Potrait of a Young Woman, 1935

Selloa soittavalle K:lle terkut! Jos tämä taulu olisi löytynyt korttina, olisin ostanut sulle.

Yhden taulun eteen istahdimme. Mulla ei tainnut tulla siitä kuvaa. Se oli todella iso, useita metrejä suuntaansa. Neliön tai ehkä suorakulmion mallinen. Se oli tummantummanpunainen kauttaaltaan, ehkä sisältäen vähän vivahde-eroja ja siinä oli vielä tummemmanpunainen laaja, lähes taulun kokoinen vapaalla pensselillä maalattu suorakulmio sisällä. Sen edessä istui hartaasti ihmisiä. Siispä minä ja L myös istuimme sen eteen. Emme halunneet vaikuttaa epätaiteellisilta. Ulkokuori ennen kaikkea! L, joka on teollinen muotoilija ja siis ikään kuin taiteilija itsekin, sanoi, että jotkut ihmiset istuvat jopa puoli tuntia hiljaa yhden taulun edessä: imevät sitä itseensä ja tulkitsevat sitä. Sanoin, että arvostan ihmisten taiteellisuutta sen perusteella, kuinka kauan he istuvat taulun edessä. Jos istuu vain hetken, on turha yrittääkään väittää, että olisi taiteellinen. L olisi kuulemma voinut kertoa minulle taulusta vaikka puoli tuntia. Minun analyysini oli hiukan lyhyempi. Istuimme siinä hetken ja nousin sitten ja totesin, että se on jalkapallokenttä. Ja näin jatkoimme matkaamme modernin taiteen museossa.


Ihania koululaisia.

Tämä kortin melkein ostin. Hieno! Taiteilijan nimeä ei valitettasti näy. Ostin yhden grafiikkakortin (rakastan gragiikkaa!). Laitan siitä kuvan sitten uudessa kodissa, kehystettynä.

Tämä taulu on mun omaa käsialaa. Valokuvataulu. Nimi on: Kesäpäivä Thamesin rannalla. Kuva otettu Tate Modernin sisältä (kuraisen) ikkunan läpi.

Tower Bridge

Thames-joki Tower Bridgeltä katsottuna


Lintuset ja laventeli. Taitoimme yhden pikkiriikkisen tuoksuvan laukkuun talteen.

Leppoisa kesäpäivä Tower Bridgen juuressa.




Tosi hillitysti vaan yks kuva Harrodsilta. Bedroom-osasto oli niin, niin, niin ihana! Hempeitä kesälakanoita ja sellaista luxusta, ettet ole ennen nähnytkään. Yritin etsiä sisustusosastoa, mutta en löytänyt sitä. Joko niin, että sitä ei ollut tai sitten se oli jaoteltu aina vain teeman mukaan omiin osastoihinsa, kuten keittiötarvikkeet, astiat, huonekalut, kylpyhuone, makuuhuone jne. Matto-osastolla oli upeita mattoja. Siinä on tavaratalo, jossa katseltavaa riittää. Saisin kulumaan siellä kokonaisen päivän. Ravintoloitakin on moneen makuun ja teehuonekin, tottakai!
_______________________________________________________________

Tänään kävimme Jiin kanssa vähän kaupungilla täällä Southamptonissa ja sää oli (ja on) kyllä erittäin lämpöinen! Tarkoitti jätskiä Sprinklesin ulkoterassilla. Ihme, että J suostui edes kaupungille mun kans, mutta kai tämä lähestyvä kotimatka on pehmittänyt häntä hieman ;) Ja jos kysyisit, vastaisi luultavasti, että virheitä sattuu.

Mun edellisestä postauksesta on jo aika kauan ja sen jälkeen on kyllä monta kertaa ollut tosi kaiho fiilis, että lähtään täältä. Heti kun on lähdöna aika niin alkaa romantisoimaan asioita, jotka ovat täällä ärsyttäneet ja antamaan myönnytyksiä brittiläisille. Välillä tuntuu, että oikein rakastan tapaa, millä ne jotkut asiat lausuu. Oon ehkä aiemminkin joskus sanonut, että kuulun fb-ryhmään, jossa on Britanniassa asuvia suomalaisia. Vasta siellä oli keskutelua aiheesta ovatko suomalaiset tylyjä puheissaan. Kantaa oli monenlaista. Juteltiinkin Jiin kanssa tuossa, että saattaa se Suomene palatessa tuntua vähän tökeröltä alkuun, kun ei kuule joka välissä Please, Thank You, Sorry, Excuse me, No worries, No problem, It's okay, Cheers, Are you fine?, Everything okay? How are you? jne. Mutta ei mun mielestä suomalaiset oo tylyjä siltikään. Onhan meillä se konditionaali kuitenkin, jota käytetään. Tosin jo Suomessa asuessani ajattelin joskus, että ei ois monille suomalaisille pahitteeksi osata (ihan vain suomeksi) vähän enemmän small tallkia. Ei se tarkoita välttämättä liirumlaarumia tai turhuuksia, vaan kohteliaisuutta toisen kuulumisista ja eri tilanteissa toisen olon mukavaksi tekemistä. Mutta hyvin me nää skulataan, no worries ;) Kuitenkin luulen, että Suomeen tullessa jotkut tavat taas ottavat aikansa tottua ja asioita näkee eri silmällä kuin vuosi sitten. Sekin kuuluu tähän kokonaisuuteen.

Ollaan nyt nähty kivasti paikkoja, joissa on ollut aikomus vielä käydä ja olo on se, että turisteilu ei kyllä kiinnosta enää yhtään! :D Kiinnostaa Suomen suvi ja vihreä ruoho ja Vaasan meri. Kiinnostaa tosi tavallinen elämä ja halpa vuokra. Euro valuuttana (hyh, kun kurssi on ollut huonona tämän kevään!). Ruisleipä, karjalanpiirakka ja oikea uuni. Fiilis on kyllä ollut korkealla, kun kotiinlähtö lähestyy! Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Viikonloppuna vielä muutamat treffit Englannista saatujen ihanien Suomi-kavereiden kanssa ja mahdollisesti carboot sale eli ns. peräkonttikirppis. Meen ehkä myymään kamoja sinne. Tai koittaan myydä ne. Ainakaan verkossa britit ja suomen southamptonilaiset eivät ole kovin kierrätysherkkää porukkaa, mutta laitan uskoni Romseyn caarboot saleen ja näitä charity-shoppejahan täällä onneksi riittää, jotka ottaa vastaan kaikenlaista kamaa. Ja työkaverini Veronica (lasten fiktiokirjailija) ottaa onneksi osan.

Mitähän sitä perus kodista jää vuoden asumisen jälkeen yli? Vedenkeitin, leivänpaahdin, blenderi, sähkövatkain, silitysrauta, silityslauta, pyykkiteline, olohuoneen, eteisen ja kylpyhuoneen matto, peitot, tyynyt, lakanat, pyyhkeet, päiväpeitto ja pari sisustustyynyä, pari fleecevilttiä, kasvi (reppana vieläkin hengissä), ikean löytönurkasta bongattu perhostaulu, ikean valkoisia pahvisia säilytysboxeja ja kansioita, pyykkikori, puhallin (lämmitin / tuuletin), kattilasetti, paistinpannu, astiat, aterimet, keittiövälineet (puukot, kapustat, leikkuulaudat yms), leipomiskulhot, salaattilinko astiankuivausteline (tuo on oikeesti ihan hieno! pitäiskö ottaa Suomeen), vesikannu suodattimella, pari jumppapatjaa ja käsipaino, säilytysboxeja... Muutamat kengät ja vähän vaatetta jätetään tänne myös.

Postailen Isle of Wightista upeine maisemoineen ja New Forestista villihevosineen omat stoorinsa, ne ovat sen ansainneet. Siihen saakka -> ¡adios, amigos!     / Southampton +24°C, tintti